Ο γνωστός τούρκος αναλυτής και απόστρατος της αεροπορίας Ερντογάν Καρακούς παροτρύνει την κυβέρνησή του να κηρύξει ως τουρκικό όλο τον εναέριο χώρο πάνω από τη Γαλάζια Πατρίδα, τονίζοντας πως η Τουρκία τώρα έχει και τη στήριξη της Ρωσίας…

Εναέρια… Γαλάζια Πατρίδα

«Πάνω από τη Γαλάζια Πατρίδα που έχουμε χαράξει υπάρχει ανοιχτή Γαλάζια Πατρίδα;» αναρωτιέται ο κ. Ερντογάν, μιλώντας στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό Haber Global.

«Εμείς κοινοποιήσαμε στα Ηνωμένα Εθνη σχετικά με την υφαλοκρηπίδα μας» απαντά ο ίδιος. Και συνεχίζει: «Πάνω από αυτήν διαθέτουμε εναέριο χώρο; Οχι. Μα γιατί δεν τον ανακοινώνεις»;

«Η Ρωσία βρίσκεται στην τσέπη μας»

«Πρώτη προτεραιότητα είναι να εφαρμόσουμε τη στρατηγική της απομόνωσης της Ελλάδας», λέει.

Και προσθέτει: «Δείτε τώρα τη Ρωσία την έχουμε στην τσέπη. Η Ρωσία ξέρετε πως ήταν ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της Ελλάδας και σήμερα η Ρωσία βρίσκεται στην τσέπη μας».

Και ο Τσαβούσογλου

Στο θέμα του εναέριου χώρου αναφέρθηκε χθες Τετάρτη και ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι πλέον η μόνη χώρα στον κόσμο που διεκδικεί 10 μίλια εναέριου χώρου πάνω από 6 μίλια χωρικών υδάτων.

»Φυσικά, εξηγούμε το πόσο ανόητο είναι αυτό στις επιστολές που γράφουμε. Ακόμη και η αμερικανική κυβέρνηση, σε επιστολή της προς το Κογκρέσο της, λέει ότι αυτό είναι αντίθετο με το διεθνές δίκαιο και είναι απαράδεκτο».