Σε έκτακτη ενημέρωση για τη φωτιά που καίει από χθες στον Έβρο προχώρησε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

«Αυτή τη στιγμή το μέτωπο της πυρκαγιάς κινείται δυτικά προς παρθένες δασικές εκτάσεις» είπε και συμπλήρωσε πως «γίνονται μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να σωθεί ένα από τα πιο ευαίσθητα οικολογικά εθνικά πάρκα της Μεσογείου».

Παράλληλα, όπως είπε, η πυροσβεστική παλεύει με τη φωτιά σε συνθήκες που χαρακτηρίζονται από απότομες αλλαγές του ανέμου, ενώ υπάρχει πολύ μεγάλη δυσκολία στην προσέγγιση, λόγω έντονης τοπογραφίας, αλλά και του φτωχού οδικού δικτύου δεδομένου ότι η περιοχή είναι προστατευόμενη.

«Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ξηρασία, ευνοούν την ταχεία εξάπλωσης αυτής της δασικής πυρκαγιάς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρτοποιός.

Δείτε την ενημέρωση

Νωρίτερα σήμερα, κυβερνητικές πηγές δήλωναν πως η φωτιά στη Δαδιά δεν εξελίσσεται καλά. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η πυρκαγιά έκανε μια κηλιδωση πίσω από τη νοτιοδυτική γραμμή άμυνας.

Ενώ επιβεβαίωνε πως λόγω του δύσβατου της περιοχής (πυκνή τραχεία πεύκη) είναι δύσκολη η πρόσβαση για τις επιχειρήσεις των επίγειων δυνάμεων.