Σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή η πρώην σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνα.

Η Ιβάνα Τραμπ εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμά της, στο Upper East Side της Νέας Υόρκης, με τα αίτια του θανάτου της να μην έχουν ακόμα διευκρινιστεί.

Σύμφωνα με τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος μοιράστηκε την τραγική είδηση ​​του θανάτου της στον λογαριασμό του στο Truth Social το απόγευμα της Πέμπτης, η Ιβάνα Τραμπ πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

Το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ

«Με μεγάλη λύπη ενημερώνω όλους εκείνους που την αγάπησαν, και οι οποίοι είναι πολλοί, ότι η Ιβάνα Τραμπ πέθανε στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη», έγραψε.

Ο Τραμπ, ο οποίος είχε τρία παιδιά με την πρώην σύζυγό του, συνέχισε να αποτίει φόρο τιμής στην Ιβάνα, περιγράφοντάς την ως μια «όμορφη και καταπληκτική» γυναίκα, ενώ τίμησε τον στενό δεσμό της με τα παιδιά τους: τον Ντόναλντ Τζούνιορ, τον Έρικ και την Ιβάνκα.

«Ήταν μια υπέροχη, όμορφη και καταπληκτική γυναίκα, που έζησε μια υπέροχη και εμπνευσμένη ζωή», συνέχισε. «Η περηφάνια και η χαρά της ήταν τα τρία της παιδιά, ο Ντόναλντ Τζούνιορ, η Ιβάνα και ο Έρικ. Ήταν τόσο περήφανη για αυτούς, όπως όλοι ήμασταν τόσο περήφανοι για εκείνη. Αναπαύσου εν ειρήνη, Ιβάνα!».

Ο γιος της Ιβάνα, Ερικ επιβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης την είδηση ​​του θανάτου της Ιβάνα στη Daily Mail: «Η μητέρα μας ήταν μια απίστευτη γυναίκα, μητέρα και φίλη. Δίδαξε στα παιδιά της τη σκληρότητα, τη συμπόνια και την αποφασιστικότητα», είπε, τονίζοντας πως θα λείψει πολύ σε όλους.

Η «πέτρα» του σκανδάλου

Η Ιβάνα Τραμπ γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1949 στην πρώην Τσεχοσλοβακία. Μετακόμισε στον Καναδά στη δεκαετία του 1970 και ακολούθως στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παντρεύτηκε τον Ντόναλντ Τραμπ το 1977.

Το ζευγάρι χώρισε το 1992, αφότου η Ιβάνα ανακάλυψε πως ο σύζυγός της την απατούσε με την ηθοποιό Μάρλα Μέιπλς, η οποία αργότερα έγινε η δεύτερη σύζυγός του, με την οποία απέκτησε μια κόρη, την Τίφανι.

Καλύτερα… χώρια

Η Ιβάνα με τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια της Νέας Υόρκης, κατά τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, με τον χωρισμό τους να απασχολεί για πολύ καιρό τα διεθνή ΜΜΕ.

Μετά τον χωρισμό τους, η Ιβάνα συνέχισε να προωθεί και να εργάζεται πάνω στις δικές της σειρές προϊόντων ομορφιάς, ρούχων και κοσμημάτων.

Είχε περιγράψει τη ζωή με τον Τραμπ και την ανατροφή των τριών παιδιών τους στα απομνημονεύματά της, το 2017, με τίτλο »Raising Trump».

Είχε γράψει ωστόσο πως η σχέση της με τον Τραμπ βελτιώθηκε μετά το διαζύγιό τους, λέγοντας ακόμη ότι του μιλούσε περίπου μία φορά την εβδομάδα.

Η στήριξη στις εκλογές

Την επεισοδιακή εκλογική αναμέτρηση του Ιανουαρίου του 2020 στις ΗΠΑ, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αποδεχόταν την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν, κάνοντας λόγο για νοθεία, είχε σχολιάσει η Ιβάνα τονίζοντας: «Να αποδεχθεί την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές και να συνεχίσει τη ζωή του».

«Δεν ξέρει να χάνει, δεν του αρέσει να χάνει, έτσι σκοπεύει να παλέψει και να παλέψει και να παλέψει» είχε δηλώσει ακόμη η Ιβάνα για τον πρώην σύζυγό της.