Στις εκδηλώσεις μνήμης της ανείπωτης τραγωδίας που έπληξε το Μάτι στις 23 Ιουλίου του 2018, καλούν συγγενείς των θυμάτων, φορείς και η οργανωτική επιτροπή.

«Το Σάββατο 23/7/22, σας καλούμε να παρευρεθείτε στις εκδηλώσεις της 4ης μαύρης επετείου, από τη φονική πυρκαγιά που έπληξε την Ανατολική Αττική», είναι το μήνυμα που απευθύνεται σε όλη την επικράτεια. Η παρουσία του κόσμου θα δώσει δύναμη στο Μάτι να συνεχίσει τον αγώνα αναγέννησης του.

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 18:30, στο Μνημείο των Θυμάτων, στο Νέο Βουτζά:

• Με επιμνημόσυνη δέηση, η οποία θα τελεστεί από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος, κ. Κύριλλο,

• Προσκλητήριο νεκρών.

• Τη σιγή του ενός λεπτού, θα ακολουθήσουν οι νότες, από το βιολί του γνωστού καλλιτέχνη Γιώργου Στρατάκη,    αφιερωμένες στις ψυχές των αγαπημένων μας.

• Κατάθεση λουλουδιών και στεφάνων.

 

Στη συνέχεια, περπατώντας στο δρόμο της φωτιάς, θα φτάσουμε στο Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο (Ν.Α.Ο.Μ.Α.), στο Μάτι, όπου θα γίνει η κεντρική εκδήλωση στις 19:30.

Επιμνημόσυνες δεήσεις θα ψαλούν, το πρωί του Σαββάτου, μετά το πέρας της Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στο Νέο Βουτζά, και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου- Αγίου Θωμά & Αγίου Πορφυρίου, στο Κόκκινο Λιμανάκι

Το κάλεσμα απευθύνουν οι Εκπρόσωποι Συγγενών Θυμάτων, Εγκαυματιών και Φορέων από το Νέο Βουτζά, τον Προβάλινθο, το Μάτι, την Αμπελούπολη και το Κόκκινο Λιμανάκι.