Η Ντίνα Κώνστα ξεκίνησε την τηλεοπτική της διαδρομή πριν 46 χρόνια από την κρατική τηλεόραση. Το 1976, σε ηλικία 37 χρόνων συμμετείχε σε 2 επεισόδια της σειράς με τίτλο «Μια φορά και έναν καιρό».

Ακολούθησαν πολλές συνεργασίες με τη μικρή οθόνη, όπου το 1991 στην αρχή της ιδιωτικής τηλεόρασης ξεκίνησε να συνεργάζεται με το Mega.

Διαβάστε επίσης: Ντίνα Κώνστα: Συγκινητικό «αντίο» από την Εβελίνα Παπούλια στη – «Με έμαθες τόσα πολλά…»

Την απολαύσαμε σε 4 επεισόδια στις αγαπημένες μας «Τρεις Χάριτες» των Ρέππα – Παπαθανασίου, στο ρόλο της Νταϊάνα Κουτούπα παρέα με την Άννα Παναγιωτοπούλου, τη Νένα Μεντή και την Μίνα Αδαμάκη.

Ακολούθησε ο χαρακτηριστικός ρόλος της Ερασμίας στο Σόι μας, το 1992, όπου ερμήνευε μια αντισυμβατική περσόνα στην οικογενειακή σειρά που διήρκησε δύο χρόνια.

Η Γιολάντα Ραγιά 

Η Γιολάντα Ραγιά στο «Δις Εξαμαρτείν» το 1993, την απογείωνει στα μάτια του τηλεοπτικού κοινού. Τη σειρά υπογράφει εκ νέου το δίδυμο Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου και πρωταγωνιστούν οι Νένα Μεντή, Χάρης Σώζος και Αλέξανδρος Αντωνόπουλος. Μια παραγωγή που συγκέντρωσε υψηλά νούμερα στην AGB και ολοκληρώνεται στα 74 επεισόδια. Η Γιολάντα δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας ως μέτοχος του Media Channel. Η σειρά σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς ήταν η πρώτη δουλειά που επιχείρησε να μεταφέρει στη μικρή οθόνη τη κατάσταση πίσω από τις κάμερες της ελληνικής τηλεόρασης.

Η Ντένη Μαρκορά και οι Δύο Ξένοι

Και το απόγειο στην τηλεοπτική καριέρα της ταλαντούχας Ντίνας Κώνστα έρχεται με την εξαιρετική ερμηνεία στο ρόλο της Ντένης Μαρκοράς στους αγαπημένους «Δύο ξένοι» (1997- 1999) που υπογράφουν ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Δημήτρης Αποστόλου.

Η σειρά ολοκληρώθηκε σε 2 κύκλους με 59 επεισόδια.

Η Ντένη Μαρκορά, μια πλούσια χήρα, πολυμήχανη, χιουμορίστρια, φανατική οπαδός του Παναθηναϊκού, που επηρέασε αρνητικά τη ψυχολογία του γιού της Κωνσταντίνου (Νίκος Σεργιανόπουλος) όταν εκείνος ήταν ακόμη παιδί. Ζώντας σε μια μονοκατοικία στο Κολωνάκι μαζί με τη Ρωσίδα υπηρέτρια της, τη Μαρούσκα, που πάντα αποτελούσε το άτομο που ξεσπούσε πάνω της. Ένας ρόλος κέντημα με απίθανες ατάκες, οι οποίες ερμηνεύονται καταπληκτικά από την εξαιρετική Κώνστα και μένουν στην τηλεοπτική ιστορία.