Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και με τη… βούλα ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ.

Λίγες ώρες μετά την επισημοποίηση της απόκτησης του Γκονζάλο Αβίλα, οι Ερυθρόλευκοι γνωστοποίησαν τη μεταγραφή του Φίλιπ Ζινκερνάγκελ από τη Γουότφορντ.

Ο δανός εξτρέμ, που βρίσκεται στην Ελλάδα από το απόγευμα της Τετάρτης, πέρασε από όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, το οποίο θα έχει διάρκεια έως και το καλοκαίρι του 2025.

Μια σπουδαία μεταγραφή για τους Ερυθρόλευκους, που βάζουν στο ρόστερ τους έναν πολύ ποιοτικό εξτρέμ, ο οποίος προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν, στην οποία είχε 50 συμμετοχές, με 7 γκολ και 10 ασίστ σε 3.420 λεπτά με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, στην οποία αγωνίστηκε ως δανεικός.

Ο Ζινκερνάγκελ αναμένεται να «πετάξει» για την Αυστρία μέσα στις επόμενες ώρες, ώστε να ενσωματωθεί στην αποστολή του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Φίλιπ Ζινκερνάγκελ.

Ο Δανός μεσοεπιθετικός, γεννημένος στις 16 Δεκεμβρίου του 1994, θα φορά τα «ερυθρόλευκα» για τα επόμενα τρία χρόνια.

Την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε στη Nottingham Forest, ως δανεικός από τη Watford, με την οποία κατέκτησε την άνοδο στην Premier League. Είχε 50 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 7 γκολ και 10 ασίστ. Τη σεζόν 2020-21 έπαιξε με τη Watford στην Championship και είχε 21 συμμετοχές με 1 γκολ και 5 ασίστ.

Με τη νορβηγική Bodø/Glimt σε 89 παιχνίδια μέτρησε 35 γκολ και 36 ασίστ. Στο παρελθόν αγωνίστηκε και σε SönderjyskE, Helsingör, Köge, ενώ πέρασε από τα τμήματα υποδομής των Copenhagen και Nordsjælland. Είναι διεθνής με την U20 της εθνικής Δανίας».