Με δηκτικό τρόπο σχολίασε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τις οποίες ουσιαστικά έτεινε χέρι συνεργασίας στον Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ψηφίζεις την απλή αναλογική, είναι μέσα στη λογική σου πως με ανθρώπους που είχες διαφωνήσει στο παρελθόν και διαφωνείς τώρα, πρέπει να τα βρεις.

Το 2022 δεν είναι 2015

«Το «μέτωπο» Τσίπρα-Βαρουφάκη, που με τις καταστροφικές επιλογές του, οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, ξανασυγκροτείται. Αυτός που λείπει είναι ο κ. Καμμένος. Αλλά το 2022 δεν είναι 2015» υπογραμμίζει σε σχόλιό της η ΝΔ.

Διαβάστε επίσης Πολιτικό φλερτ για κυβερνητική συνεργασία με Βαρουφάκη από τον Τσακαλώτο

Διαβάστε επίσης Οικονόμου προς Τσίπρα: Ο Μητσοτάκης έθεσε με σαφήνεια το πλαίσιο για τις εκλογές

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε χαρακτηριστικά στις χθεσινές του δηλώσεις: «Με τον κύριο Βαρουφάκη έχουμε μεγάλες διαφωνίες για το τι έγινε και τι θα μπορούσε να γίνει το 2015. Αλλά όταν ψηφίζεις την απλή αναλογική, είναι μέσα στη λογική σου, ότι με ανθρώπους που έχεις διαφωνήσει στο παρελθόν και διαφωνείς τώρα, πρέπει να τα βρεις, πρέπει να υπάρχει προοπτική, η βασική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην κάνουμε την απελπισία πιστευτή, αντιθέτως να κάνουμε την ελπίδα πιστευτή».