Ακόμα και να φύγουν από τις ΗΠΑ, ζητά το παράρτημα του ρεπουμπλικανικού κόμματος στο Τέξας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου τους το περασμένο Σαββατοκύριακο, διεμήνυσαν πως δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020 και πως για αυτούς ο Τζο Μπάιντεν δεν είναι ο νόμιμος πρόεδρος.

Ως εκ τούτου, «χιλιάδες ακτιβιστές του ρεπουμπλικανικού κόμματος θα υποστήριζαν ότι το Τέξας διατηρεί δικαίωμα απόσχισης από τις ΗΠΑ» και έτσι θα μπορούσε να διενεργηθεί σχετικό δημοψήφισμα το 2023 «προκειμένου ο λαός του Τέξας να αποφασίσει εάν η Πολιτεία του Τέξας θα πρέπει ή όχι να επαναβεβαιώσει το καθεστώς της ως ανεξάρτητο έθνος».

Δεξιά μετατόπιση της βάσης των Ρεπουμπλικάνων

Από το συνέδριο δεν έλειψαν τα ψηφίσματα για άλλα προσφιλή ζητήματα στην ατζέντα των ρεπουμπλικάνων:  κατά της ομοφυλοφιλίας που αποτελεί «αφύσικη επιλογή lifestyle» («an abnormal lifestyle choice») όπως υποστηρίζουν, κατά των αμβλώσεων, υπέρ της οπλοκατοχής κ.ά.

Τα ψηφίσματα και η πλατφόρμα του Συνεδρίου δεν έχουν ισχύ νόμου, αλλά προορίζονται να χρησιμεύσουν ως δήλωση αποστολής (mission statement) για τις δραστηριότητες των Ρεπουμπλικάνων στη συγκεκριμένη πολιτεία τα επόμενα δύο χρόνια. Φανερώνουν, επίσης, πώς η βάση των Ρεπουμπλικάνων έχει μετακινηθεί πια ακόμη πιο δεξιά και πώς η απόρριψη της εκλογικής νίκης του Μπάιντεν το 2020 έχει καταστεί πια βασική αρχή για το κόμμα», σχολιάζει σε άρθρο της η Washington Post.