Δεν έγινε ακριβώς… σοφότερος ο Ολυμπιακός έπειτα από την σημερινή κλήρωση του πρώτου προκριματικού γύρου στο Champions League. Έχει όμως πλέον στα χέρια του μια λίστα από την οποία αύριο θα προκύψει και η αφετηρία στο δικό του μονοπάτι.

Δύο απευθείας υποψήφιοι αντίπαλοι που ούτως ή άλλως ήταν εξ αρχής σε διαφορετική μοίρα, η πρωταθλήτρια Ελβετίας Ζυρίχη και η πρωταθλήτρια Ισραήλ Μακάμπι Χάιφα, συν οι νικητές των οκτώ από τα συνολικά 15 ζευγάρια που κλήρωσε σήμερα.

Τα σημερινά ζευγάρια που αφορούν στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι τα εξής:

Μάριμπορ (Σλοβενία)-Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ (Λευκορωσία)

Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο)-Τίρανα (Αλβανία)

Μπαλκάνι (Κόσοβο)-Ζαλγκίρις (Λιθουανία)

Ελσίνκι (Φινλανδία)-RFS Ρίγα (Λετονία)

Δε Νιου Σέιντς (Ουαλία)-Λίνφιλντ (Β. Ιρλανδία)

Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία)-Χιμπέρνιανς (Μάλτα)

Σκούπι (Β. Μακεδονία)-Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Γιβραλτάρ)

Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία)-Ντιναμό Μπατούμι (Γεωργία)

Αργά το βράδυ ή αύριο το πρώι θα γίνουν γνωστοί και οι τρόπον τινά όμιλοι που σχηματίζει η UEFA με μια σειρά από κριτήρια (γεωγραφικά κλπ) άρα η λίστα του Ολυμπιακού θα γίνει μικρότερη. Αυτή τη στιγμή πάντως η εικόνα είναι αυτή. Η Ζυρίχη και η Μακάμπι Χάιφα που καλό θα ήταν να μην…

Και τα οκτώ ζευγάρια από τα οποία σε μια πρώτη ανάγνωση διακρίνεις ονόματα γνωστά σαν της Ντουντελάνζ (αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa του 2018), της Σλόβαν Μπρατισλάβας (έπαιξαν πέρσι οι πρωταθλητές) ή της Λίνκολν που αντιμετώπισε πέρσι ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Conference League.