Σε όλους μας έχει τύχει πολλές φορές. Νομίζουμε ότι κάποιος μας κρυφοκοιτάζει και όταν… τσεκάρουμε για σιγουρευτούμε οδηγούμαστε στην άβολη στιγμή να διασταυρωθούν τα βλέμματά μας.

Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθούν αυτές οι αμήχανες και ενοχλητικές καταστάσεις, σε πολλά από τα κινητά νέας γενιάς υπάρχει ένα κόλπο που μπορεί να σας βοηθήσει…

Το αποκάλυψε μία TikToker, με αποτέλεσμα η ανάρτηση που έκανε να γίνει viral και να μετράει πάνω από 700.000 προβολές.

Η Emily, όπως είναι το όνομά της, έφερε ως παράδειγμα το γυμναστήριο, όμως το ίδιο ισχύει και για άλλους χώρους.

«Αν νιώσατε ποτέ την αίσθηση ότι ένας τρομακτικός τύπος σας κοιτάζει και δεν θέλετε να κοιτάξετε προς την πλευρά του, προκειμένου να αποφεύγεται την οπτική επαφή, σας έχω ένα κόλπο», λέει στο video και αμέσως μετά συμπληρώνει: «Βάλτε το κινητό σας να κοιτάζει προς τα κάτω (σ.σ προς την μεριά του) και προσποιηθείτε πως στέλνετε μήνυμα. Χωρίς να κουνήσετε το τηλέφωνό σας, πατήστε τον ευρυγώνιο φακό και θα μπορείτε να δείτε το πρόσωπό του και αν σας κοιτάζει ή όχι».

Δείτε το βίντεο:

@emilywithanimals This video is probably going to upset some men lol #equinox #gymcreeps #whydomen #iphonetricks #lifehacks ♬ original sound – Emily

Στα περισσότερα από 1.300 σχόλια που υπάρχουν στην ανάρτησή της, την αποθεώνουν, ενώ κάποιος την ρώτησε τι το κακό έχει να κοιτάζεις κάποιον, με την Emily να ξεκαθαρίζει ότι υπάρχει διαφορά στο να κοιτάξεις κάποιον από το να τσεκάρεις επίμονα για 5 λεπτά.

H συγκεκριμένη επιλογή υπάρχει στα καινούργια iPhone, αλλά και στα τελευταία κινητά Android.