Μπορεί να συμβεί θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, είπε σήμερα ο αντιστράτηγος ε.α, Ιωάννης Κρασσάς, μιλώντας στο MEGA.

Διαβάστε επίσης: «Θερμό καλοκαίρι» με κίνδυνο «ατυχήματος» προετοιμάζει ο Ερντογάν

Παράλληλα, για την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο αναφορικά με τις ροές μεταναστών, μίλησε σήμερα ο πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

Για τις ροές μεταναστών

Όπως είπε αυτή τη στιγμή στην περιοχή δεν βρίσκονται σε επιφυλακή, ωστόσο το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία έκρηξη ροών.

«Είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση έως τώρα, αλλά οι μάχιμες υπηρεσίες είναι 24 ώρες το 24ωρο σε ετοιμότητα» προσέθεσε.

Ανέφερε πως οι προκλήσεις των Τούρκων για εκείνους είναι μια καθημερινότητα, και αποκάλυψε πως μόλις χθες συνελήφθησαν 6 διακινητές.

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν και Μπαχτσελί θα παρακολουθήσουν τουρκική άσκηση στο Αιγαίο

«Είμαστε μαθημένοι εδώ και 23 χρόνια, πάντα τέτοιο καιρό περιμένουμε ροές» επισήμανε ο κ. Γιαλαμάς.

«Θερμό επεισόδιο μπορεί να γίνει»

Στην τοποθέτησή του εκτίμησε πως ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί τη χώρα μας προκειμένου να διαπραγματευτεί για θέματα που υφίσταται εδώ και 48 χρόνια, σε ό, τι αφορά την εδαφική κυριαρχία μας.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε πως η κατάσταση αυτή της τουρκικής προκλητικότητας υπάρχει εδώ και 50 χρόνια, με περιόδους μέσα υφέσεως.

«Ζούμε μια περίοδο κορύφωσης και για εσωτερικούς λόγους, αλλά όχι μόνο για εσωτερικούς λόγους. Αυτή η επαναλαμβανόμενη ρητορική έχει αποκτήσει ορισμένα χαρακτηριστικά: η προσωποποίηση της αντιπαράθεσης, έχουν δώσει όνομα στον εχθρό, που είναι ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών και δεύτερον δαιμονοποιεί τη χώρα μας» συμπλήρωσε ο βουλευτής.

«Θερμό επεισόδιο μπορεί να γίνει, όχι όμως γενικευμένη σύρραξη» προσέθεσε ο αντιστράτηγος.