Τέλος σε μια από τις πιο επεισοδιακές σειρές των τελευταίων ετών μπαίνει απόψε στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τη Λάρισα στο ΟΑΚΑ (19:30, ΕΡΤ3) για το Game 5 της σειράς των ημιτελικών, με το νικητή να εξασφαλίζει την παρουσία του στους τελικούς του πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Το Τριφύλλι καλείται όχι μονάχα να νικήσει και να προκριθεί, αλλά να βγάλει αντίδραση και να δείξει ότι είναι ικανό να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό στους τελικούς της Basket League.

Από την άλλη, η Λάρισα, που έχει «τρελάνει» κόσμο, έχοντας επικρατήσει δύο φορές του Παναθηναϊκού, πηγαίνει στο ΟΑΚΑ για μια ιστορική πρόκριση, έχοντας ως στόχο το «θαύμα» και την 3η νίκη απέναντι στους Πράσινους.

Αγωνιστικά, για τον Παναθηναϊκό είναι εξαιρετικά αμφίβολος ο Ιωάννης Παπαπέτρου, καθώς ο αρχηγός του Τριφυλλιού έκανε μια μικρή επέμβαση τη Δευτέρα, λόγω του τραυματισμού που του προκάλεσε η πινακίδα στο Game 4 της σειράς στη Λάρισα.

Ο Γιώργος Βόβορας αναμένεται να περιμένει τον Παπαπέτρου μέχρι και την τελευταία στιγμή, καθώς ενδεχόμενη απουσία του μπορεί να αποδειχθεί κομβικής σημασίας.