Την χθεσινή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε συγκεκριμένα αν συμφωνεί η κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία συζήτηση με την Τουρκία για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και αν συμφωνεί με την άποψη που εξέφρασε χτες ο Κώστας Καραμανλής που επισήμανε ότι οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται να τελειώσει άμεσα ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Χωρίς να μπει στα συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε ανησυχίες και προβληματισμούς που πρέπει να έχουμε όλοι μας.

Διαβάστε επίσης: Ο διαρκής αναθεωρητικός υπολογισμός της Τουρκίας

Ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Καραμανλής έκανε χθες μια διεξοδική περιγραφή και μια εξαιρετική ανάλυση των δεδομένων έτσι όπως εχουν διαμορφωθεί μετά την παράνομη και καταδικαστέα ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ανέπτυξε ανησυχίες και προβληματισμούς που πρέπει να έχουμε όλοι μας, που σχετίζονται με τη συνέχιση του πολέμου και με την επέκταση των συνεπειών του.

»Μέσα στο πλαίσιο αυτό ενέταξε και τις ανησυχίες για τη κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα η οποία ενθαρρύνεται από τον ρωσικό αναθεωρητισμό και ανέδειξε παραστατικά, όπως το κάνει πάντοτε  με ευθύνη την ανάγκη για εθνική ομοψυχία, την ανάγκη για υπεύθυνη στάση σε ότι αφορά τα εθνικά μας θέματα, την ανάγκη για συνέχιση της ενίσχυσης της θωράκισης της χώρας μας, για προσεκτική διπλωματία, την ανάγκη να συνεχίσει αυτόν τον προσανατολισμό που έχει η χώρα μας σε ότι αφορά τις διεθνείς σχέσεις».