.

Ο Δήμος Φυλής οργάνωσε επιχείρηση περισυλλογής αδέσποτων, σε πολλές περιοχές του Δήμου Φυλής με έμφαση στις περιοχές Πλατεία Αγίας Σοφίας- περιοχή Τσουκλίδι, Λεφάντω κοντά στο Γήπεδο του Ερμή, Ζωφριά καθώς και στη Δημοτική Ενότητα Φυλής.

Η επιχείρηση – σύμφωνα με τους υπεύθυνους – κρίθηκε απαραίτητη ως επιπρόσθετη ενέργεια, μιας και το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε παρατηρηθεί αυξημένος αριθμός εγκαταλείψεων ζώων, ορισμένα από τα οποία παρουσίαζαν και απειλητικές συμπεριφορές.

Στην επιχείρηση του Δήμου Φυλής, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γιώργου Αβράμη, συμμετείχαν κτηνίατρος, αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου και τρία ειδικά οχήματα του ΔΙΚΕΠΑΖ με το πλήρωμά τους.

Τα αδέσποτα ζώα που περισυλλέχτηκαν οδηγήθηκαν στο ΔΙΚΕΠΑΖ, όπου σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, θα περιθαλθούν, θα τσιπαριστούν, θα στειρωθούν και θα ελεγχθούν για την επιθετικότητά τους. Αμέσως μετά εάν δεν είναι επιθετικά θα επανενταχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον, εάν κατά την διάρκεια της περίθαλψή τους δεν υιοθετηθούν.

«Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων είναι θέμα πολιτισμού και ευθύνης όλων μας», τόνισε ο Γιώργος Αβράμης αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα του Δήμου Φυλής προτρέποντας τους δημότες να αγκαλιάσουν το πρόγραμμα υιοθεσίας αδέσποτων και υπενθυμίζοντας ότι είναι καλό να αποφεύγουμε να ταΐζουμε αδέσποτα ζώα σε πλατείες, σχολεία, κοινόχρηστους χώρους και γενικά σε χώρους συνάθροισης κοινού, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε άμεσα στην γραμμή εξυπηρέτησης του δημότη 15691, επώνυμα ή ανώνυμα, οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με εγκατάλειψη δεσποζόμενων ζώων».