Στις προκλήσεις και τις απειλές του Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε ο Νίκος Δένδιας σημείωνοντας ότι οι τελευταίες τοποθετήσεις απλώς εκθέτουν την Τουρκία και «αποδεικνύει σε όλους, ακόμη και τους πιο δύσπιστους, πόσο δίκαιο έχουμε όταν λέμε, ότι η Τουρκία μας απειλεί».

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Δένδια έχει ως εξής:

«Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τον εκνευρισμό που προκάλεσε στην Τουρκία η επιστολή της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη. Η επιστολή με την οποία απαντήσαμε με απόλυτα πειστικό και νομικά τεκμηριωμένο τρόπο σε όλες τις τουρκικές αιτιάσεις.

Διαβάστε επίσης Τουρκία: Αυτά είναι τα ελληνικά νησιά που επιχειρεί να «γκριζάρει» – Γιατί ανακινεί ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης

Διαβάστε επίσης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Πύρινο άρθρο κατά της ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας – Αιχμές κατά του ΝΑΤΟ

»Νομίζω, όμως, ότι αυτό που θα πρέπει να κάνει η τουρκική πλευρά είναι να αποφεύγει τις προσβολές, τους χαρακτηρισμούς, τη διαρκή όξυνση. Αυτό δεν οδηγεί πουθενά.

»Η Ελλάδα θα συνεχίσει τον δρόμο τον οποίο έχει επιλέξει. Το δρόμο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, το δρόμο των Ηνωμένων Εθνών, το δρόμο των ευρωπαϊκών και των παγκόσμιων αξιών.

»Και η Τουρκία με τοποθετήσεις σαν τις τελευταίες απλώς εκτίθεται. Και αποδεικνύει σε όλους, ακόμη και τους πιο δύσπιστους, πόσο δίκαιο έχουμε όταν λέμε, ότι η Τουρκία μας απειλεί».