Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αλέκου Συσσοβίτη σχετικά με το #metoo και τις κακοποιητικές συμπεριφορές.

Ο ηθοποιός κρίθηκε πολύ αυστηρά για το απαράδεκτο σχόλιο του ότι «οι γυναίκες προκαλούν» και οι παρουσιάστριες της πρωινής ζώνης αντέδρασαν πολύ έντονα.

Ο ίδιος θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του λίγο αργότερα και μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον», προκειμένου να αναλύσει τη θέση του.

«Κοιτώντας το κι εγώ σήμερα καταλαβαίνω γιατί δημιουργήθηκε η παρεξήγηση. Να ζητήσω συγγνώμη αν η δήλωσή μου ήταν προσβλητική.  Επίσης, ζητώ συγγνώμη αν παρερμηνεύτηκε η δική μου πρόθεση και η δική μου δήλωση. Τρέφω πολύ μεγάλη εκτίμηση στο γυναικείο φύλο, έχω μεγάλη αδυναμία. Κανένας άνδρας, γυναίκα, παιδί δεν πρέπει να χαίρει μιας προσβλητικής, κακοποιητικής και εγκληματικής συμπεριφοράς. Άρα το θεωρώ δεδομένο ότι το θέμα της βίας, είτε είναι ψυχολογική είτε είναι σωματική, από μένα βγαίνει από την κουβέντα. Όλοι μας προκαλούμε συνειδητά ή ασυνείδητα, και οι άνδρες και οι γυναίκες, αυτή είναι η φύση του ανθρώπου, αλλά δεν ήταν κακή η πρόθεσή μου και η τοποθέτησή μου απέναντι στο γυναικείο φύλο. Αυτό είναι βασικό για μένα», είπε αρχικά ο Αλέκος Συσσοβίτης.

Κλείνοντας, ο ηθοποιός ανέφερε: «Δημιουργήθηκε παρεξήγηση καθαρή χθες και ώρα είναι να λυθεί. Προς Θεού, αν είναι δυνατόν, να τίθεμαι εγώ απέναντι στη βία και δη στη γυναίκα. Έχω μεγαλώσει με τέτοια ευαισθησία στο γυναικείο φύλο που δεν μου περνάει καν από το νου».