Βαριά καμπάνα περίμενε τον αθλητή Ιβάν Κούλιακ.

Ο ρώσος γυμναστής συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχας, έχοντας στη στολή του το γράμμα «Z». Ο 20χρονος αθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους παράλληλους ζυγούς με τον χρυσό Ολυμπιονίκη Ίλια Κοβτούν από την Ουκρανία να είναι πρώτος.

Η Παγκόσμια ομοσπονδία τιμώρησε το Κούλιακ με αγωνιστικό αποκλεισμό ενός έτους. Παράλληλα, του αφαίρεσε το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει στη διοργάνωση.

«Ο κ. Κούλιακ παραβίασε το καταστατικό της FIG, τον Κώδικα Πειθαρχίας της FIG, τον Κώδικα Δεοντολογίας της FIG και τους Τεχνικούς Κανονισμούς της FIG, φέροντας το γράμμα «Z» στην στολή του. Δεν του επιτρέπεται να συμμετάσχει, σε οποιαδήποτε εκδήλωση ή διοργάνωση που εγκρίνεται από την FIG και που διοργανώνεται από συνδεδεμένη ομοσπονδία μέλος της FIG, για ένα έτος από την ημερομηνία της παρούσας απόφασης» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση.

«Το είδα με τον στρατό μας και κοίταξα τι σημαίνει αυτό το σύμβολο. Αποδείχθηκε ότι σημαίνει, «για την νίκη και για την ειρήνη». Δεν ευχήθηκα τίποτε κακό σε κανέναν, απλώς έδειξα την θέση μου» είπε ο Κούλιακ, στηρίζοντας τη θέση του.

Δείτε την επίμαχη στιγμή