«Μπορεί να πήραμε το πρωτάθλημα, αλλά έχουμε σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας. Εχουμε ένα μεγάλο ντέρμπι. Πάμε να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό»! Με αυτά τα λόγια ο Πέδρο Μαρτίνς εξήγησε στους ποδοσφαιριστές του, πριν την έναρξη της χθεσινής και τελευταίας προπόνησης, τι πρέπει να συμβεί στο αποψινό (21:00) ντέρμπι με αντίπαλο τους Πράσινους. Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει νίκη κόντρα στο Τριφύλλι και δεν έκρυψε τις απόψεις του από τους ποδοσφαιριστές του. Μάλιστα, το έκανε με τρόπο που κατέστησε σαφή την επιθυμία του. Αλλά και τη σημασία που δίνει ο ίδιος στο παιχνίδι του Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Πέραν της σύντομης ομιλίας στα αποδυτήρια, ο Μαρτίνς αποφάσισε να κάνει κάτι που δεν είχε επαναλάβει τα προηγούμενα χρόνια στις τελευταίες αγωνιστικές των πρωταθλημάτων που κατέκτησε ο Ολυμπιακός. Αντί οι παίκτες να διανυκτερεύσουν στα σπίτια τους, όπως αναμενόταν να γίνει τις τελευταίες 3 αγωνιστικές (ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ), ο τεχνικός των Πειραιωτών τους κράτησε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, στέλνοντας το μήνυμα πως το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει και πως έως το τελευταίο παιχνίδι, όλοι πρέπει να είναι σοβαροί και προσηλωμένοι στον στόχο.

Ένα ακόμη «σημάδι» της σφοδρής επιθυμίας του Μαρτίνς για νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, είναι η 11άδα που σκέφτεται να παρατάξει στην αναμέτρηση του Φαλήρου. Και η οποία αναμένεται να είναι ίδια με εκείνη που έφερε τα… πάνω κάτω στην Τούμπα. Συγκεκριμένα, ο Μαρτίνς ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, αν και στο μυαλό του έχει και τον Τζολάκη, ενώ η τετράδα της άμυνας αναμένεται να αποτελείται από τους Λαλά, Παπασταθόπουλο, Παπαδόπουλο και Ρέαμπτσιουκ. Με τον Αβραάμ να κερδίζει τη θέση από τον Σισέ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη μεσαία γραμμή, ο Γιαν Εμβιλά θα έχει μπροστά του τους δύο Καμαρά, Μάντι και Αγκιμπού, ενώ και η 3άδα της επίθεσης φαίνεται ότι έχει αποφασιστεί, με τον Μαρτίνς να σκέφτεται να αφήσει στον πάγκο τον Γιώργο Μασούρα, επιλέγοντας για τα άκρα τον Γκάρι Ροντρίγκες με τον Ρόνι Λόπες, ενώ στην επίθεση ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει προβάδισμα έναντι του Τικίνιο Σοάρες, παρά το γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος ήταν ο σκόρερ του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης.