Την ώρα που αρκετές χώρες …εκλιπαρούν τα νεοσύστατα αφεντικά της Formula1 για να αποκτήσουν το δικό τους, πολυπόθητο γκραν πρι ( ή να επαναφέρουν έναν αγώνα στην χώρα τους, που ήταν στο καλεντάρι πριν από πολλά χρόνια) σε άλλες χώρες, όπως στο τυχερό Μαϊάμι, που έχει ήδη το δικό του γκραν πρι ( και αύριο, εκεί, θα διεξαχθεί ο πέμπτος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος ) μια μεγάλη μερίδα πολιτών έπραξε ότι ήταν δυνατόν για το αναβάλλει!

Ο λόγος είναι η ηχορύπανση των μονοθεσίων της Formula1 , που κατά τα λεγόμενα τους, θα τους …αναστατώσει σωματικά και ψυχικά! Μάλιστα, πριν από μερικές εβδομάδες, οι κάτοικοι στο Μαϊάμι κινήθηκαν για ακόμη μια φορά δικαστικά ώστε να «φρενάρουν» την διεξαγωγή του γκραν πρι, επειδή τους χαλάει την ησυχία.

Όπως αναφέρουν ο θόρυβος των μονοθεσίων που ξεπερνά τα 97 ντεσιμπέλ σε απόσταση 4 χιλιομέτρων, είναι εφάμιλλος με ένα ηλεκτρικό πριόνι, όντας μια ηχορύπανση, που μόνο καλό δεν τους κάνει, όπως ανέφεραν στο τοπικό δικαστήριο που ήρθε σε …άβολη θέση, μιας και έπρεπε να λάβει μια απόφαση της τελευταίας στιγμής! Τελικώς, ο αγώνας, πραγματοποιήθηκε κανονικά, μιας και θεωρήθηκε υπερβολικό το αίτημα τους.

Να σημειωθεί, ότι, το ενδεχόμενο διαξεγωγής ενός γκραν πρι είχε καταψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο πριν από τρία χρόνια, για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Έτσι, οι διοργανωτές αποφάσισαν να μεταφέρουν το σιρκουί, που θα περνούσε μέσα από την πόλη, λίγα χιλιόμετρα έξω από το μητροπολιτικό κέντρο, σε μια νέα πίστα, η οποία θα προστάτευε τα …αυτιά των πολιτών.

Για το αποτέλεσμα, ο Μαξ Φερστάπεν στέφθηκε νικητής, ακολουθούμενος από τις δύο Ferrari. 

Η νέα πίστα βρίσκεται στα βόρεια της πόλης του Μαϊάμι με την Liberty Media ( θεωρώντας ότι το πρόβλημα της ηχορύπανσης είχε λυθεί – προέβη στο κλείδωμα της πίστας με ένα δεκαετές συμβόλαιο. Στο παρελθόν το Μαϊάμι δεν έχει φιλοξενήσει πότε αγώνα της Formula1, ενώ, μόλις μόνο ένας αγώνας έχει διεξαχθεί και αφορά την ηλεκτροκίνητη Formula E, το 2015.