Η Αμάντα Γεωργιάδη, η οποία εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Eurovision με το τραγούδι «Die together», καθώς και οι καλλιτέχνες από τις 40 χώρες που λαμβάνουν μέρος στον Διαγωνισμό, εμφανίστηκαν χθες το απόγευμα στην επίσημη εκδήλωση που διοργανώθηκε στο παλάτι La Venaria Reale (πρώην βασιλική κατοικία του Οίκου της Σαβοΐας), στο Τορίνο της Ιταλίας.

Με την παρουσία των φετινών συμμετεχόντων στο Τιρκουάζ Χαλί, που έχει αλλάξει χρώμα από κόκκινο λόγω του χορηγού της διοργάνωσης, δόθηκε το σύνθημα για την έναρξη της διαγωνιστικής εβδομάδας της 66ης Eurovision. Το παρών στη βραδιά έδωσε βέβαια και η ελληνική συμμετοχή, λίγες ώρες πριν τον Πρώτο Ημιτελικό της Τρίτης όπου το ευρωπαϊκό κοινό θα δει για πρώτη φορά ολόκληρο το σκηνικό σχεδιασμό της αποστολής κι ελπίζουμε να επιβεβαιωθούν τα στοιχήματα που θέλουν το «Die together» να προκρίνεται άνετα στον μεγάλο τελικό (τα στοιχήματα δίνουν το ελληνικό τραγούδι στο top 5 της γενικής κατάταξης στον τελικό).

Σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση, φορώντας ένα φούξια φόρεμα – δημιουργία της διεθνούς φήμης Ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας, Σίλιας Κριθαριώτη κι έχοντας λιτό βάψιμο και τα μαλλιά της λιτά κάτω, η Αμάντα Γεωργιάδη περπάτησε στο Τιρκουάζ Χαλί, συνομίλησε με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και με τους Ιταλούς παρουσιαστές της εκδήλωσης, παρά τη βροχή που έπεφτε. Η ίδια κατέφτασε στο χώρο κρατώντας μια κόκκινη ομπρέλλα, την οποία όμως άφησε για τις ανάγκες της εμφάνισής της στο Τιρκουάζ Χαλί. Η Ελλάδα εμφανίστηκε 30ή ανάμεσα στις 40 συμμετέχουσες χώρες.

Η νεαρή τραγουδίστρια που έχει γεννηθεί στην Ελλάδα αλλά έχει μεγαλώσει στην Φιλανδία, μιλώντας μπροστά στο φακό έστειλε ένα μήνυμα στη γιαγιά της στην Ελλάδα που είναι 101 ετών και την βλέπει από την τηλεόραση, λέγοντας «Σε αγαπώ γιαγιά!». Στις ερωτήσεις για το πού αντλεί έμπνευση για τα τραγούδια της, απάντησε πως η καθημερινότητα, η ζωή και ο έρωτας τις δίνουν πάντα το ερέθισμα για να γράψει στίχους και μουσική.

Επίσης, ρωτήθηκε για το πώς αντέδρασε ο νυν σύντροφός της όταν άκουσε το «Die together», το οποίο έγραψε για προηγούμενή της σχέση. Η Αμάντα, όμως, απάντησε πως το τραγούδι δεν αφορά πρώην σύντροφό της, αλλά εκφράζει ένα γενικότερο συναίσθημα της αγάπης.

Λόγω των υγειονομικών μέτρων, οι δημοσιογράφοι κάθε χώρας βρίσκονταν σε booths, τα οποία είχαν στηθεί κατά μήκος του χαλιού και σε απόσταση μεταξύ τους. Οι καλλιτέχνες περπατούσαν με μάσκα, την οποία μπορούσαν να βγάζουν μόνο για να μιλήσουν με τους δημοσιογράφους και να φωτογραφηθούν.