Δεκαπέντε χρόνια μετά την εξαφάνισή της 3χρονης Μαντλίν ΜακΚάν (Madeleine McCann) στην Πορτογαλία, κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών, μια νέα αποκάλυψη από Γερμανό ερευνητή συνδέει τον βασικό ύποπτο, Κρίστιαν Μπρίκνερ, με το έγκλημα της απαγωγής και ενδεχόμενης δολοφονίας της μικρής που δεν έχει ακόμα ομολογηθεί.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι της Πορτογαλίας ο Χανς Κρίστιαν Βόλτερς δήλωσε πως είναι βέβαιος ότι το νήπιο δολοφονήθηκε από τον Κρίστιαν Μπρίκνερ και ότι ο καταδικασμένος παιδόφιλος και ύποπτος από το 2020 είναι ο δράστης του εγκλήματος.

«Οι έρευνες συνεχίζονται ακόμη και έχουμε βρει κάποια νέα στοιχεία, όχι ιατροδικαστικά ευρήματα, αλλά αποδείξεις», δήλωσε με την ευκαιρία της θλιβερής επετείου από την εξαφάνιση της Μαντλίν ο Γερμανός κατήγορος.

Ο ίδιος δηλώνοντας σίγουρος για τον δολοφόνο, ανέφερε στην εκπομπή “Sabado” ότι ο Κριστιάν Μπρίκνερ, παιδόφιλος καθ’ υποτροπήν, είναι ο κύριος ύποπτος για το φόνο της μικρής Βρετανίδας.

«Είμαστε σίγουροι ότι σκότωσε την Μαντλίν ΜακΚάν. Δεν μπορώ να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες τώρα», ανέφερε.

Σύμφωνα όμως με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας “The Sun” τα νέα στοιχεία μπορεί να αφορούν ίνες από τις πιτζάμες τη μικρής, μετά την αρπαγή της και την μεταφορά της με το βαν του δράστη.

Ερωτηθείς για το αν βρήκαν οι ερευνητές κάποιο εύρημα που να συνδέει την μικρή στο φορτηγάκι του 45χρονου υπόπτου ο κ. Βόλτερς  απάντησε: «Δε θέλω να το διαψεύσω», προσθέτοντας, «ότι ο ύποπτος δεν έχει ακόμη ενημερωθεί». Η διφορούμενη απάντηση του είναι δικαιολογημένη καθώς σύμφωνα με τον Γερμανικό Δίκαιο, πληροφορίες σχετικές με το κατηγορητήριο δεν μπορούν να αποκαλυφθούν έως ότου ενημερωθεί ο ύποπτος και οι δικηγόροι του.

Οι γονείς της ζητούν την αλήθεια

Από την άλλη πλευρά, οι γονείς της Μαντλίν ζητούν την αλήθεια για την κόρη τους Μαντλίν ΜακΚάν, που εξαφανίστηκε πριν από 15 χρόνια, στις 3 Μαΐου 2007.

«Όποια κι αν είναι η έκβαση, η Μαντλίν θα είναι πάντα κόρη μας και ένα αληθινά φρικτό έγκλημα έχει διαπραχθεί», έγραψαν χθες, Δευτέρα, η Κέιτ και ο Τζέρι ΜακΚάν στη σελίδα τους στο Facebook που είναι αφιερωμένη στην αναζήτηση της Μαντλίν, η οποία έχει εξαφανιστεί από τις 3 Μαΐου 2007.

«Είναι αλήθεια πως η αβεβαιότητα προκαλεί την αδυναμία· η γνώση και η βεβαιότητα δίνουν δύναμη και γι’ αυτό το λόγο είναι ουσιώδης η ανάγκη μας για απαντήσεις, για αλήθεια», επισημαίνουν, συμπληρώνοντας ότι η 15η επέτειος δεν είναι πιο δύσκολη από άλλες αλλά ούτε και πιο εύκολη.

Ανακρίθηκε ο κύριος ύποπτος

Πρόσφατα ανακρίθηκε Γερμανός ύποπτος για την υπόθεση. Ειδικότερα, στις 22 Απριλίου η πορτογαλική εισαγγελία ανακοίνωσε πως ανακρίνεται ένας ύποπτος στη Γερμανία, χωρίς να διευκρινίσει την ταυτότητά του ούτε τη φύση των υποψιών σε βάρος του, στο πλαίσιο της έρευνας για την εξαφάνιση της Μάντι «σε συνεργασία με τις αγγλικές και τις γερμανικές αρχές».

Οι αντιδράσεις που συγκεντρώθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο από την εισαγγελία του Μπρούνσβικ και το δικηγόρο του «Κρίστιαν Μπ.», παιδόφιλου καθ’ υποτροπήν που ταυτοποιήθηκε από τους Γερμανούς ερευνητές το 2020 ως ο κύριος ύποπτος για το φόνο της μικρής Βρετανίδας, δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για το γεγονός ότι έχει γίνει επίσης ο υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος της πορτογαλικής εισαγγελίας.

«Είμαστε ευγνώμονες για τη διαρκή δουλειά και δέσμευση των βρετανικών, των πορτογαλικών και των γερμανικών αρχών, επειδή οι συνδυασμένες προσπάθειες της αστυνομίας είναι αυτές που θα παραγάγουν αποτελέσματα και θα μας δώσουν τις απαντήσεις», υπογράμμισαν οι γονείς της Μάντι.