Ετοιμος για τον… γύρο του θριάμβου στην Τούμπα ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούνται (19:00/ Novasports Prime) από τον ΠΑΟΚ σε εξ αναβολής αναμέτρηση των playoffs και χρειάζονται μονάχα ένα βαθμό για τη μαθηματική εξασφάλιση ενός ακόμη πρωταθλήματος.

Η αρμάδα του Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται στο +13 από το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου και με ισοπαλία ή τρίποντο στη Θεσσαλονίκη, κάνει δικό της το 3ο συνεχόμενο πρωτάθλημα και το 47ο στην ένδοξη ιστορία της.

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από την εντός έδρας νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και είναι αποφασισμένοι να τελειώσουν τη… δουλειά στην Τούμπα. «Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό το παιχνίδι για εμάς γιατί θα είναι πολύ όμορφο να μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε σε αυτό το παιχνίδι, εκεί τον τίτλο. Θα προσπαθήσουμε, νομίζω πως όλοι έχουμε καταλάβει τη σημασία του αγώνα αυτού και ελπίζω πως θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο Ελ Αραμπί, που έδωσε το σύνθημα για κούπα στην έδρα του ΠΑΟΚ.

Μπορεί ο Πέδρο Μαρτίνς να μην ανακοίνωσε αποστολή, όπως συνηθίζει το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αθήνα έμειναν τόσο ο Κώστας Μανωλάς όσο και ο Παπέ Αμπού Σισέ. Αντίθετα, στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν κανονικά ο Κώστας Φορτούνης, ο Κένι Λαλά, αλλά και ο Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος είχε μείνει εκτός 20άδας από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Σε ό,τι έχει να κάνει με την αρχική 11άδα, ο Πορτογάλος κόουτς δεν έδειξε τίποτε στην τελευταία προπόνηση, ωστόσο, ως πιθανότερη σύνθεση προκύπτει η εξής: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Γκάρι Ροντρίγκες και Τικίνιο.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ θέλει να βάλει… φρένο στο αρνητικό σερί των 7 αγώνων χωρίς νίκη. Τελευταία φορά που οι ασπρόμαυροι χαμογέλασαν σε οποιαδήποτε διοργάνωση ήταν στις 20 Μαρτίου και στο εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ (0-1).

Το απουσιολόγιο του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι γεμάτο (Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Βιεϊρίνια, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ), με τον Ρουμάνο τεχνικό να μην ανακοινώνει αποστολή και να κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το σημερινό ντέρμπι.

Φιέστα τίτλου στην Τούμπα ή παράταση στέψης για τον Ολυμπιακό; Η απάντηση σε λίγες ώρες.