Ο Ολυμπιακός δίνει απόψε έναν «τελικό» με τη Μονακό στο καμίνι του ΣΕΦ για την πρόκριση στο Final Four της Euroleague. Οι ερυθρόλευκοι υποδέχονται (21:30) την παρέα του Μάικ Τζέιμς στο Game 5 της σειράς και με την… αύρα του ΣΕΦ, θέλουν την τρίτη νίκη που θα τους στείλει στο Βελιγράδι πέντε χρόνια μετά την τελευταία τους παρουσία σε Final Four.

Ο Ολυμπιακός μετά το break της Μονακό στο ΣΕΦ στο Game 2, απάντησε με το ίδιο νόμισμα, ενώ έφτασε στο Πριγκιπάτο ένα σουτ μακριά από το Final Four. Ο Σλούκας όμως αστόχησε, η σειρά επέστρεψε στο ΣΕΦ και στον Ολυμπιακό δίνουν μαζί με 12.000 φίλους τους το πιο μεγάλο φετινό παιχνίδι…

Ο Ολυμπιακός διεκδικεί την ενδέκατη συμμετοχή του στην κορυφαία τετράδα της Ευρώπης και η Μονακό την πρώτη, καθώς είναι πρωτάρα στην διοργάνωση και επομένως και στα play off, όμως σε Game 5 μέχρι και σήμερα υπάρχει το απίστευτο 14/14 για τους γηπεδούχους.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε την ομάδα του να προπονείται κανονικά, καθώς και ο Χασάν Μάρτιν ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης και το πιο πιθανό είναι πως θα επιστρέψει στην δωδεκάδα των Πειραιωτών.

Από εκεί και πέρα, για τον Σάσα Ομπράντοβιτς, επίσης όλοι οι παίκτες αναμένεται να είναι στη διάθεση του για το «do or die» παιχνίδι στο ΣΕΦ, καθώς είναι έτοιμος και ο Άλφα Ντιαλό, ο οποίος είχε τραυματιστεί στον ώμο στο πρώτο ματς της σειράς.

Διαιτητές του σημερινού αγώνα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), ο Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία) και ο Εμίλιο Πέρεθ (Ισπανία).