Δύο Ρώσοι πιλότοι Su-34 εθεάθησαν να πέφτουν με αλεξίπτωτο από το στρατιωτικό τους αεροσκάφος που καταρρίφθηκε κοντά στην Μπαλακλία, στην περιοχή Χάρκοβο της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια εμπλοκής στον πόλεμο της Ουκρανίας. Πλάνα έδειξαν τους πιλότους να εκτινάσσονται καθώς το αεροπλάνο τους συνετρίβη μετά από μια επίπεδη περιστροφή.

Το Sukhoi βγήκε εκτός ελέγχου και στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος δημιουργώντας μία τεράστια έκρηξη αφού χτυπήθηκε από τους Ουκρανούς ενώ βρισκόταν σε αποστολή βομβαρδισμού.

Τα λευκά αλεξίπτωτα των δύο πιλότων διακρίνονται στον ουρανό μετά την εκτίναξή τους.

Ορισμένες αναφορές λένε ότι οι πιλότοι παραλήφθηκαν αργότερα από ρωσικό ελικόπτερο σε μια επείγουσα επιχείρηση διάσωσης για να μην πέσουν στα χέρια των Ουκρανών.

Οι αναφορές ανέφεραν ότι το περιστατικό έγινε κοντά στην Μπαλακλία, στην περιοχή του Χάρκοβο, έναν βασικό σιδηροδρομικό κόμβο.

Είναι γνωστό ότι η Ρωσία έχει βάλει στο στόχαστρο τις ουκρανικές σιδηροδρομικές συνδέσεις στους τελευταίους βομβαρδισμούς της με στόχο την παράλυση της χώρας στον τρίτο μήνα του πολέμου.

Ωστόσο, η απώλεια του αεροπλάνου αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στην «παραπαίουσα πολεμική προσπάθεια του Βλαντιμίρ Πούτιν», όπως την χαρακτηρίζουν τα δυτικά ΜΜΕ, η οποία τώρα στοχεύει ιδιαίτερα την ανατολική Ουκρανία.

Δεν είναι ακόμη σαφές πώς οι Ουκρανοί κατέρριψαν το Su-34, αλλά πιστεύεται ότι ήταν ένας πύραυλος εδάφους-αέρος.