Για fake news σχετικά με την επένδυση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, Γ. Στάσση στην Τζιά, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες σε δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία.

Απαντώντας και σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που ανέφερε ότι «τα golden boys του κ. Μητσοτάκη έχουν πάει το πλιάτσικο σε διαστημικό επίπεδο». «Τσάμπα ζητάμε εκλογές από τον κ. Μητσοτάκη. Οι άνθρωποι θα μείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους μέχρι να φάνε και τα πόμολα», οι ίδιες πηγές αναφέρουν:

«Εκείνη την εποχή ο κ. Στάσσης εργάζονταν ως υψηλόβαθμο στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα, θέση που κατείχε για μια 15ετία, σε πολυεθνικούς κολοσσούς όπως η ιταλική ENEL. Μάλιστα οι αμοιβές του σε αυτές τις θέσεις ευθύνης που κατείχε, ήταν σαφώς πολύ υψηλότερες από αυτήν της ΔΕΗ.»

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως «πέρα από την αγορά του οικοπέδου το 2018 και η αδειοδότηση (αίτηση και έγκριση από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής) για την ανέγερση του κτίσματος έγινε και αυτή επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, το 2019.

Πρόκειται για δύο σπίτια 246 τ.μ το καθένα, που προορίζονται για εκμετάλλευση ενώ ο αριθμός 759 που αναφέρεται στο δημοσίευμα δεν έχει να κάνει με τετραγωνικά αλλά με τον όγκο του κτιρίου.» Αναφέρουν δε ότι η αξιοποίηση του ακινήτου έγινε για εκμετάλλευση, προτού η ΝΔ γίνει κυβέρνηση.

Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν πως η κυβέρνηση θα στέκεται και θα σταθεί δίπλα στους πολίτες για να μειώσει τα βάρη που σηκώνουν από την διεθνή ενεργειακή κρίση, ενώ για ό,τι έχει να κάνει με τους τίτλους σπουδών του κ. Στάσση και τις σχετικές αναφορές Πολάκη, σημειώνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί αν θέλει να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή και θα προσκομιστούν όλοι οι τίτλοι σπουδών του πρόεδρου και Διευθύντα Συμβούλου της ΔΕΗ.»