Σε μια νέα περίοδο του Ψυχρού Πολέμου έχει μπει ο κόσμος σύμφωνα με τον Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου.

Ο Καλίν έκανε την παραπάνω εκτίμηση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με εκπροσώπους του αμερικανικού Κογκρέσου τη Δευτέρα, ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε: «Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο. Πρέπει να προετοιμαστούμε για τον αντίκτυπο που θα έχει στο μέλλον. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε πολλά μέτωπα – τρόφιμα, ενέργεια, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο», τόνισε.

Ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Υπενθύμισε ότι νωρίτερα η Τουρκία είχε «σημαντικές συναντήσεις μεταξύ των μερών για τον τερματισμό του πολέμου». Μετά από αυτές, «υπήρχε ελπίδα, αλλά τώρα όλα έχουν γίνει πολύ πιο περίπλοκα», είπε.

Σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή, ο Ιμπραχίμ Καλίν σημείωσε ότι η Τουρκία βοήθησε στη μείωση των κινδύνων στη Μαύρη Θάλασσα διασφαλίζοντας ότι δεν επιτρέπονται πολεμικά πλοία στην περιοχή μέσω της εφαρμογής της Σύμβασης του Μοντρέ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από