Η BMW X7 , όνταν το πολυτελές Sports Activity Vehicle (SAV) της μάρκας μπήκε για ένα εκταταμένο φρεσκάρισμα, στην εξωτερική του εμφάνιση και τον εξοπλισμό και εισέρχεται στην κατηγορία του με ακόμη πιο δυναμικό τρόπο.

Συγκεκριμένα, ο άνεμος ανανέωσης άγγιξε το εμπρός τμήμα που συνδυάζεται με ένα νέας σχεδίασης πακέτο M Sport, ζάντες ελαφρού κράματος διαστάσεων έως 23-ιντσών κ.α.

Επίσης, για πρώτη φορά υπάρχουν οι διαιρούμενες μονάδες προβολέων με τα οριζόντια φωτεινά στοιχεία LED που τοποθετούνται ψηλότερα στο εμπρός τμήμα, φιλοξενούν το φως θέσης, τα φώτα ημέρας και τα φλας.

Επίσης, απέκτησε το σύστημα ελέγχου/λειτουργίας iDrive τελευταίας γενιάς συμπεριλαμβανομένης της κυρτής οθόνης BMW Curved Display και του λειτουργικού συστήματος BMW Operating System 8. Η δεύτερη σειρά φιλοξενεί τρεις επιβάτες στάνταρ και προσφέρει δύο εξαιρετικά άνετα ατομικά καθίσματα, προαιρετικά.

Νέος σχεδίασης είναι και ο πίνακας οργάνων – με τους λεπτούς αεραγωγούς και μία φωτεινή μπάρα εσωτερικού κρυφού φωτισμού θα περιλαμβάνεται στάνταρ στο κάτω τμήμα – και η κυρτή οθόνη BMW Curved Display εισάγουν ένα σύγχρονο στυλ στο cockpit βασισμένο στην προοδευτική ψηφιοποίηση.

Η νέα BMW X7 συνοδεύεται επίσης από μία περαιτέρω διευρυμένη γκάμα στάνταρ εξοπλισμού, πρόσθετα συστήματα υποβοήθησης, και την τελευταία ήπια υβριδική τεχνολογία 48V για τις τρείς διαθέσιμες εκδόσεις κινητήρων.

Ειδικότερα, η παλέτα των κινητήρων περιέχει δύο εκδόσεις, την βενζίνης και μία πετρελαίου, πάντα με την αρωγή της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, και με το σύστημα κίνησης 48V. Στη βάση της δεσπόζει η 40i με 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα απόδοσης 382 ίππων και 540 Nm. Στην κορυφή συναντάμε την έκδοση M60i με V8 κινητήρα 4,4 λίτρων που αποδίδει 532 ίππους και 750 Nm.

Μεταξύ των συστημάτων υποβοήθησης ξεχωρίζει  το σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης, το οποίο τώρα μειώνει τον κίνδυνο σύγκρουσης με ποδηλάτες, πεζούς και επερχόμενα οχήματα που αλλάζουν πορεία.

Στο προαιρετικό σύστημα Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go περιλαμβάνονται επίσης οι λειτουργίες αυτόματης υποβοήθησης ορίου ταχύτητας, παρακολούθησης διαδρομής και αναγνώρισης φωτεινών σηματοδοτών.