Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για ένα ιστορικό παιχνίδι. Ένα φιλικό αγώνα που θα ταξιδέψει στο χρόνο ως ο πρώτος που δίνει ουκρανική ομάδα, εν μέσω πολέμου, εκτός συνόρων. Απόψε το βράδυ, στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, οι Ερυθρόλευκοι δε θα υποδεχτούν απλώς τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ειρήνης σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ένα μήνυμα πως κανείς δεν πρέπει να μένει άπραγος μπροστά στον πόλεμο.

Όλοι πρέπει να παίρνουν θέση. Και η μοναδική πραγματική θέση είναι η ειρήνη. Και το τέλος του ολέθρου, των θανάτων, της καταστροφής. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε τη Σαχτάρ Ντόνετσκ με πλήρη σύνθεση, με σκοπό να τιμήσει τους φιλοξενουμένους του και να δείξει ακόμη μια φορά πως δηλώνει πάντα «παρών». Σε κάθε συγκυρία. Σε κάθε δύσκολη στιγμή. Πάντα έτοιμος να συνεισφέρει. Με θέση, με άποψη, με παρέμβαση. Και πάντα για το καλό. Για τον άνθρωπο. Για το συνάνθρωπο. Για όποιον έχει ανάγκη.

Όπως πάντα, στην πρώτη γραμμή για δράσεις που έχουν στην πρώτη γραμμή την ειρήνη και τους αθώους. Απόψε στις 20:00, στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, Ολυμπιακός και Σαχτάρ θα δώσουν τη δική τους μάχη για το τέλος των εχθροπραξιών. Οι Ερυθρόλευκοι ζητούν από τον κόσμο να δώσει δυναμικό «παρών» στο παιχνίδι. Με στόχο ένα ηχηρό μήνυμα κατά του πολέμου. Αλλά και να στηρίξουν την προσπάθεια ενίσχυσης εκείνων που πραγματικά πλήττονται από όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία.

Για τους απλούς ανθρώπους. Για τους αμάχους που αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες, να χάσουν τα σπίτια τους, να χάσουν ανθρώπους τους. Αυτά τα 10 ευρώ που θα πληρώσει όποιος το επιθυμεί, θα πιάσουν τόπο, καθώς όλα τα έσοδα του αγώνα θα δοθούν για οικονομική στήριξη των προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος.

Όπως ενημέρωσε από χθες ο Ολυμπιακός, εισιτήρια διατίθενται μέσω Internet (www.olympiacos.org) μέχρις εξαντλήσεώς τους. Η παραλαβή των εισιτηρίων θα πραγματοποιείται α) με τη λειτουργία Print@home (παραλαβή των εισιτηρίων στο email), β) με την εφαρμογή Ticket Mobile κατά την οποία το εισιτήριο εμφανίζεται σε Smartphone και γ) από τα delivery kiosks (αυτόματα μηχανήματα παραλαβής εισιτήριων) έξω από τη Θύρα 17. Επίσης, θα διατεθούν εισιτήρια και από τα εκδοτήρια τα οποία θα είναι ανοιχτά το Σάββατο 9/4 (10:00 έως την έναρξη του αγώνα). Υπενθυμίζεται πως για την αγορά των εισιτηρίων δεν απαιτείται κάρτα φιλάθλου.

Η άφιξη της Σαχτάρ στην Ελλάδα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις. Και όπως έχει γίνει γνωστό, στο Γεώργιος Καραϊσκάκης θα βρεθούν απόψε απεσταλμένοι από τα κορυφαία Μέσα του πλανήτη, με σκοπό να καλύψουν το παιχνίδι, αλλά και να μεταδώσουν το αντιπολεμικό μήνυμα που στέλνουν οι δύο ομάδες.