Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο την υπόθεση της Πάτρας, με την 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου να βρίσκεται στη ΓΑΔΑ, όπου σήμερα Δευτέρα θα απολογηθεί κατηγορούμενη για τον φόνο της κόρης της Τζωρτζίνας.

Την ίδια στιγμή, στο κάδρο των ερευνών μπαίνει και ο θάνατος της ευκατάστατης σπιτονοικυράς που φέρεται να είχε παραχωρήσει το σπίτι της στην οικογένεια, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες η Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανιζόταν ως ανιψιά της στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν.

Υπενθυμίζεται πως η ίδια είχε ισχυριστεί πως η 69χρονη πέθανε από καρκίνο, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από τις αρχές, ενώ αρνήθηκε ότι την επισκεπτόταν συχνά στο νοσοκομείο.

Το μυστήριο με τη φωτογραφία άνδρα στον τάφο της ηλικιωμένης

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο Μάνος Δασκαλάκης γνώρισε τη σπιτονοικοκυρά όταν εργαζόταν ως διανομέας και της πήγαινε φαγητό. Προφανώς η γυναίκα μετά την γνωριμία ήθελε να βοηθήσει το ζευγάρι και παραχώρησε το σπίτι στο ισόγειο χωρίς χρήματα.

Κάποια στιγμή ο Μάνος έκανε πρόβες με την κιθάρα του στον 1ο όροφο (και αυτόν τον είχε παραχωρήσει) και η γυναίκα έμενε στο δεύτερο. Φαίνεται όμως ότι η γυναίκα άρχισε να ενοχλείται (άγνωστο για ποιους λόγους) και ζήτησε ενοίκιο 200 ευρώ. Και τότε άρχισαν οι προστριβές. Πάντως ο Μάνος εξακολουθούσε να χειρίζεται τα οικονομικά της αφού ήταν κατάκοιτη.

Η γυναίκα πέθανε το 2020 αλλά παραμένει άγνωστο αν ετάφη τελικά ή αν αποτεφρώθηκε όπως η ίδια επιθυμούσε. Στο Α’ νεκροταφείο πάντως υπάρχει ένας τάφος. Πρόχειρος. Με το όνομά της. Αλλά στο κάτω μέρος υπήρχε η φωτογραφία ενός αγνώστου. Ενός άνδρα.

Το pelop.gr δημοσίευσε την φωτογραφία από τον τάφο της ηλικιωμένης όπου φαίνεται και η φωτογραφία του άνδρα:

Εδώ και μερικές ημέρες κάποιος φρόντισε… να απομακρύνει τη φωτογραφία. Άγνωστο ποιος ήταν, γιατί την πήρε και… πού την πήγε!

Ενδεχόμενο εκταφής και της ηλικιωμένης

Εντός της ημέρας ενδέχεται να γίνει η εκταφή της μικρής Τζωρτζίνας ώστε να εξεταστεί τι υπάρχει στο tablet που είχε τοποθετήσει η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου σου φέρετρο τη κόρης της.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η εκταφή της 9χρονης μπορεί να γίνει κι εντός των επόμενων ωρών, καθώς η εντολή έχει δοθεί και μένει να φανεί πότε θα εκτελεστεί.

Ο Δήμος Πατρέων πιστοποιεί ότι από την στιγμή που στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο υπάρχει σταυρός με όνομα, έγινε ταφή! Αρα το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι κλήθηκε γραφείο τελετών, έγινε η ταφή της γυναίκας το 2020 και προφανώς δεν διατέθηκαν τα χρήματα που φέρεται ότι είχε αφήσει η εκλιπούσα για τη διαδικασία της αποτέφρωσης.

Έτσι μπαίνουν τέλος στα σενάρια και τις πληροφορίες που ήθελαν να έχει γίνει καύση της σορού της. Κάτι τέτοιο, όμως, συνεπάγεται ότι, αν το κρίνουν σκόπιμο οι ερευνητικές αρχές και το αποφασίσει ο εισαγγελέας, μπορεί να δοθεί εντολή εκταφής.

Τι λέει ο Μάνος Δασκαλάκης

Ο πατέρας των τριών κοριτσιών εξήγησε, μεταξύ άλλων, πως τη γυναίκα αυτή δεν τη φύλαγε η Ρούλα, παρά μόνο στις αρχές.

Τόνισε, μάλιστα, ότι την πήγαν στο νοσοκομείο την πρώτη φορά, καθώς «ένα βράδυ ξαφνικά κόντευε να κάνει σηψαιμία. Ηταν να της κόψουν το πόδι αν θυμάμαι καλά», είπε χαρακτηριστικά ο Μάνος Δασκαλάκης.

Εξήγησε, μάλιστα, πως δεν θα υπήρχε όφελος από τον θάνατο της γυναίκας, καθώς έπαιρνε απλώς μια σύνταξη, δεν είχε χρήματα, ενώ δεν τους είχε γράψει και το σπίτι στο οποίο διέμεναν οικογενειακά.

Υπάλληλος του γραφείου τελετών που ανέλαβε την κηδεία της γυναίκας, δηλώνει: «Ο τάφος είναι στο Α’ νεκροταφείο της Πάτρας. Εάν έχει ταφεί η γυναίκα αποδεικνύεται από τις ληξιαρχικές πράξεις. Ο τάφος έχει πληρωθεί για τρία χρόνια από τον Μάνο Δασκαλάκη και έχει υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι μετά την τριετία θα παραλάβει τα οστά της θανούσης».

«Ο τάφος επάνω έχει μια φωτογραφία ενός άνδρα. Αν είναι δυνατόν να έχουν βάλει σε έναν τάφο δημοτικού νεκροταφείου το όνομα ενός ανθρώπου και να είναι κάποιος άλλος μέσα. Οταν εδώ οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι έχει γίνει ταφή, πώς είναι δυνατόν να μιλάνε κάποιοι για αποτέφρωση;», ανέφερε.