Ο αριθμός των ανθρώπων από την Ουκρανία που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τη χώρα από την ημέρα της ρωσικής εισβολής ανέρχεται πλέον σε 3.528.346, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του ΟΗΕ.

Από αυτούς, πάνω από 2 εκατομμύρια έχουν περάσει στην Πολωνία για να βρουν καταφύγιο. Αποκαλυπτικός είναι ο χάρτης που δημοσίευσε η Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Κομισιόν, αν και δεν αναφέρει τους πρόσφυγες που έχουν πάει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες πλην των γειτονικών της Ουκρανίας.

Όπως μπορείτε να δείτε, μέχρι τη Δευτέρα στην Πολωνία είχαν διαφύγει 2.114.000 πρόσφυγες. Στη Σλοβακία άλλοι 249.505, στην Ουγγαρία 299.666, στη Ρουμανία στη Λευκορωσία μόλις 3.765.

Στη Ρωσία, αν και είναι η χώρα που διεξάγει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, έχουν περάσει 231.764 πρόσφυγες.

Δείτε τον σχετικό χάρτη

Πόσοι είναι οι νεκροί άμαχοι

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, τουλάχιστον 925 πολίτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους και 75 παιδιά. Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ διευκρινίζουν ότι ο αριθμός μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς αυτοί είναι μόνο οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι.

Οι ουκρανικές Αρχές σε ανακοίνωσή τους σήμερα ανεβάζουν τον αριθμό των σκοτωμένων παιδιών σε 117 και των τραυματισμένων σε 155. Τα περισσότερα θύματα είναι στο Κίεβο, στο Χάρκοβο και στο Τσερνίχιβ.