Για ακόμη μια φορά ο Νικ Κύργιος τράβηξε τα βλέματα πάνω του, για τους λάθος λόγους. Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας έβαλε αρκετά δύσκολα στον Ράφα Ναδάλ, στην μεταξύ τους «μονομαχία» για τα προημιτελικά του Indian Wells, ωστόσο φρόντισε να χαλάσει την καλή του εικόνα στο ματς.

Πιο συγκεκριμένα μετά το τέλος της αναμέτρησης μη μπορώντας να κρατήσει την οργή του, αφού χαιρέτησε τον Ισπανό και τον διαιτητή, εκτόξευσε με δύναμη την ρακέτα πίσω από την baseline.

Μόνο που η ρακέτα παραλίγο να χτυπήσει ένα ball boy, το οποίο για καλή του τύχη έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά και κατάφερε να γλιτώσει.

Το περιστατικό αυτό όπως είναι λογικό, αποτέλεσε αντικείμενο ερωτήσεων στον Αυστραλό κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, με τον Κύργιο να είναι εξοργισμένος με την ερώτηση.

«Τι θέλετε να πω; Λέτε να είχα τέτοια πρόθεση; Προφανώς και όχι. Όταν πέταξα τη ρακέτα ήμουν πολύ μακριά του και προσγειώθηκε κάπου ένα μέτρο από το πόδι του. Είμαι άνθρωπος και τέτοια πράγματα συμβαίνουν. Προφανώς πήρε μια πολύ άτυχη τροχιά, αν το έκανα άλλες ένα εκατομμύριο φορές δεν θα πήγαινε τόσο κοντά του. Τι άλλο θέλετε να πω; Είναι αυτή ερώτηση να μου κάνετε μετά από έναν αγώνα 3,5 ωρών με τον Ναδάλ» είπε αρχικά και αφού ο δημοσιογράφος του επεσήμανε ότι το παιδί έσκυψε για να μην χτυπήσει, ο Κύργιος απάντησε με νεύρα και ειρωνικό ύφος.

«Έσκυψε, έσκυψε, έσκυψε, έσκυψε. Εντάξει. Αν αυτό θέλετε να με ρωτήσετε, δεν τον χτύπησα. Ήταν ατύχημα. Δεν είχε καμία σχέση με αυτό που έγινε με τον Ζβέρεφ. Ήταν ατύχημα και ευτυχώς δεν τον χτύπησα. Δεν είχα τέτοια πρόθεση και το παιδί ευτυχώς είναι καλά. Πολύ καλή ερώτηση πάντως, απίθανη, συγχαρητήρια» είπε χειροκροτώντας ειρωνικά τον δημοσιογράφο.