«Βόμβα» μεγατόνων πέταξε σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους μετά την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ ο Τούρκος υπουργός Άμυνας καθώς πρότεινε κοινού τουριστική και πλουτοπαραγωγική εκμετάλλευση του Αιγαίου.

Στη χθεσινή συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας, μεταξύ άλλων, για συνεκμετάλλευση «των πλούτων του Αιγαίου».

«Βάλαμε στο τραπέζι τα θέματά μας με ειλικρίνεια»

«Με τον κύριο υπουργό, με τον Νίκο έχουμε ειλικρινείς, διάφανες ξεκάθαρες συνομιλίες, για να δώσουμε μια θετική ατμόσφαιρα, ένα θετικό κλίμα. Με στόχο οι λαοί των δυο χωρών να ευημερούν.  Βάλαμε στο τραπέζι τα θέματά μας με ειλικρίνεια, ανοιχτά, έντιμα και με διαφάνεια».

Υπενθυμίζοντας ότι η πρώτη και η τρίτη από τις συναντήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών έγιναν στην Αθήνα, η δεύτερη στην Τουρκία, ο Ακάρ σημείωσε ότι είναι η σειρά της Τουρκίας τώρα για την τέταρτη συνάντηση.