Το ερώτημα στον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα στον Αλέξη Τσίπρα αν θα ψηφίσει τα μέτρα ύψους 1,2 δισεκ. ευρώ για την ακρίβεια, θέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας τις επικριτικές δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την ακρίβεια.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου έχει ως εξής:

«Ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός στην Ευρώπη που στο δημόσιο λόγο και για χάρη των μικροπολιτικών του σκοπιμοτήτων, αρνείται το αυτονόητο: ότι οι επάλληλες κρίσεις στην ενέργεια και τα καταναλωτικά αγαθά είναι παγκόσμιες και εισαγόμενες στην Ελλάδα, επιδεινούμενες έντονα από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό που αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες αρνείται να το παραδεχθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζοντας ότι έτσι θα κάνει εύκολη αντιπολίτευση.

»Ο Πρωθυπουργός αγωνίζεται να δοθούν δομικές απαντήσεις στις κρίσεις τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Επειδή είμαστε κυβέρνηση ευθύνης, προείδαμε την κρίση εγκαίρως και έχουμε θέσει σε εφαρμογή συνεκτικό σχέδιο στήριξης της κοινωνίας και των επιχειρήσεων από το περασμένο φθινόπωρο. Ταυτόχρονα όλο αυτό το διάστημα όχι μόνο δεν προσθέσαμε κανένα νέο φόρο αλλά συνεχίζουμε την μείωση φόρων σε μόνιμη βάση για ολους.

»Η Κυβέρνηση με πραξεις προσπαθεί να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια τους πολίτες, με έμφαση σε εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, και τις επιχειρήσεις, φροντίζοντας παράλληλα να μην διαλύσει τα δημόσια οικονομικά. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν είναι Λωτοφάγοι και θυμούνται τις συνέπειες ενδεχόμενου δημοσιονομικού εκτροχιασμού κι ότι αυτοί που σήμερα πλειοδοτούν σε υποσχέσεις είναι εκείνοι που αύριο φωνάζουν στις πλατείες.

»Ο κ. Τσίπρας, για δύο λεπτά δημοσιότητας, εκστομίζει ψέματα και ασυναρτησίες, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και δεν εφαρμόζονται πουθενά. Δεν λέει ούτε πόσο κοστίζουν οι υποσχέσεις του, ούτε από πού θα χρηματοδοτηθούν.

»Αντί λοιπόν να πολιτεύεται με όρους θεάματος, ας μας απαντήσει: θα ψηφίσει τα μέτρα 1,2 δισ, μέτρα με τα οποία η συνολική στήριξη προσεγγίζει τα 4 δισ, που απευθύνονται σε 3,2 εκατομμύρια συμπολίτες μας;».