Μια δορυφορική εικόνα που τράβηξε η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies πριν από δύο ημέρες, δείχνει τη λέξη «παιδιά» να αναγράφεται με μεγάλα λευκά γράμματα, στο μπροστινό και το πίσω μέρος του θεάτρου της Μαριούπολης, το οποίο καταγγέλλεται πως δέχτηκε επίθεση από ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με ουκρανούς αξιωματούχους, το θέατρο χρησιμοποιούνταν ως καταφύγιο για εκατοντάδες αμάχους, προτού βομβαρδιστεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Όπως καταγγέλλεται, στοχοποιήθηκε σκόπιμα και με κυνικό τρόπο από ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος, ωστόσο τα γεγονότα δεν έχουν επαληθευτεί από ανεξάρτητους παρατηρητές. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαψεύδει ότι επιτέθηκε στο θέατρο.

Έγραφε τη λέξη «παιδιά»

Σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες, στο έξω από το θέατρο αναγράφονταν, στη ρωσική γλώσσα, η λέξη «Παιδιά».

Ο αριθμός των θανάτων που προκλήθηκαν από την επίθεση είναι προς το παρόν άγνωστος, ωστόσο αξιωματούχος της Μαριούπολης ισχυρίστηκε ότι περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι κρύβονταν στο κτίριο.

Οι δορυφορικές εικόνες της Maxar δείχνουν τη λέξη «Παιδιά» να αναγράφεται στις δύο πλευρές του κτιρίου, ως μια πιθανή προσπάθεια να ειδοποιήσουν τις ρωσικές δυνάμεις για τους αμάχους που κρύβονταν εντός του.

Ανάρτηση από το δημοτικό συμβούλιο που κοινοποιήθηκε στο Telegram υποστήριζε πως το θέατρο υπέστη «σοβαρές ζημιές» ως αποτέλεσμα της επίθεσης.