Με το σταγονόμετρο βγαίνουν οι πληροφορίες για την τύχη της δημοσιογράφου Μαρίνας Οβσιανίκοβα, η οποία «εισέβαλε» στο πλατό του κρατικά ελεγχόμενου τηλεοπτικού σταθμού Channel 1, υψώνοντας πλακάτ με σύνθημα κατά του πολέμου.

Τα ρωσικά κρατικά μέσα δεν κάλυψαν την διαμαρτυρία της.

Μία μόνο -ανεξάρτητη- εφημερίδα προέβαλε στο πρωτοσέλιδό της την επίμαχη εικόνα, αλλά οι επικεφαλής του εντύπου ήταν υποχρεωμένοι να θολώσουν όσα αναγράφονταν στο πλακάτ που κρατούσε η Οβσιανίκοβα, καθώς δημοσίευση του μηνύματος θα συνιστούσε, πιθανώς, ποινικό αδίκημα.

Σύμφωνα με το BBC, μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται η δημοσιογράφος.

Xθες, μετά την διαμαρτυρία της, η Οβσιανίκοβα κρατήθηκε ενώ ο δικηγόρος της φέρεται να την αναζήτησε σε όλα τα αστυνομικά τμήματα που βρίσκονται κοντά στα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να την εντοπίσει

Κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι εναντίον της ήδη έχει ξεκινήσει προδικαστική διαδικασία. Εικάζεται ότι θα καταλήξει σε κάποιο δικαστήριο της Μόσχας σήμερα το πρωί, αλλά «θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε» επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο.

«Χουλιγκανισμός»

Κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, έκανε λόγο για «χουλιγκανισμό».

«Όσο για αυτή τη νεαρή γυναίκα, αυτό είναι χουλιγκανισμός. Το τηλεοπτικό κανάλι, και οι υπεύθυνοι, το εξετάζουν. Δεν είναι στην ατζέντα μας» είπε χαρακτηριστικά.