Στους ρυθμούς του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ κινείται το τελευταίο διάστημα η ΑΕΚ. Ο πολωνός μέσος βρίσκεται από χθες στη χώρα μας και σήμερα αναμένεται να επισημοποιηθεί η συνεργασία του με τον Δικέφαλο.

Η Ένωση εκμεταλλεύτηκε τη σχετική διάταξη της FIFA με τους ξένους παίκτες στη Ρωσία, κινήθηκε αστραπιαία και κάτω από άκρα μυστικότητα έφερε στην Ελλάδα τον πρώην άσο της Σεβίλλης και της Παρί Σεν Ζερμέν.

Προφανώς, ο διεθνής μέσος θα ανεβάσει κατά πολύ το επίπεδο της «κιτρινόμαυρης» μεσαίας γραμμής. Μια ηγετική φυσιογνωμία που έκανε παπάδες σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Η ΑΕΚ «πονάει» εδώ και καιρό στον άξονα και ο Κριχόβιακ αναμένεται να πάρει στις… πλάτες του το κέντρο της ομάδας στα εναπομείναντα ματς των πλέι-οφ.

Το αρχικό πλάνο κάνει λόγο για παραμονή του Κριχόβιακ στην ΑΕΚ μέχρι και το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου, καθώς ο 32χρονος παίκτης έχει συμβόλαιο τριών εκατομμυρίων ευρώ με την Κράσνονταρ έως το 2024. Ωστόσο, η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μετά και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία φαίνεται πως έχει οδηγήσει τον Κριχόβιακ στην απόφαση να μην επιστρέψει στην ομάδα. Όπως ανέφεραν χθες διάφορα ξένα Μέσα, ο διεθνής χαφ έχει δώσει σαφείς οδηγίες στον εκπρόσωπό του να βρει τη χρυσή τομή για την οριστική απεμπλοκή του από την Κράσνονταρ. Μια είδηση που ήχησε καλά στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο. ΑΕΚ: Στην Αθήνα ο Κριχόβιακ (vid) | to10.gr

Είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θέλει τον Κριχόβιακ και για τη νέα σεζόν. Με την «Αγιά Σοφιά» να βρίσκεται προ των πυλών, οι Κιτρινόμαυροι θα εξαντλήσουν τα περιθώρια παραμονής του 32χρονου μέσου. Μιλάμε όμως για μια δύσκολη και ιδιαίτερη περίπτωση. Το πρώτο ερώτημα είναι αν θα καταφέρει να εξασφαλίσει την ελευθέρας του από την Κράσνονταρ. Σε διαφορετική περίπτωση, θεωρείται βέβαιο πως οι Ρώσοι θα απαιτήσουν ένα σεβαστό ποσό για να ανάψουν το πράσινο φως.

Παράλληλα, οι άνθρωποι της ΑΕΚ πρέπει να συνυπολογίσουν και το κόστος συμβολαίου του. Όπως είπαμε, στο ρωσικό σύλλογο αμείβεται με τρία εκατομμύρια το χρόνο. Η Ένωση δεν έχει συνηθίσει σε τέτοια ανοίγματα. Θυμίζουμε πως οι δυο πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της ομάδας (Αραούχο – Μάνταλος) παίρνουν από 750.000 ευρώ.

Παράλληλα, είναι δεδομένο πως ο Κριχόβιακ θα μπει στο… μάτι πολλών ευρωπαϊκών ομάδων. Αν ο πρώην άσος της Σεβίλλης μείνει ελεύθερος από την Κράσνονταρ, ενδέχεται να κάνουν ουρά οι… μνηστήρες. Οπότε η ΑΕΚ πρέπει να είναι προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο ενός πλειστηριασμού. Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ: Ο ηγέτης που έψαχνε η ΑΕΚ (pics+vids) | to10.gr

Στα ματς των πλέι-οφ που απομένουν, ο Κριχόβιακ θα έχει την ευκαιρία να αξιολογήσει την κατάσταση και να ζυγίσει τα δεδομένα ενόψει της νέας σεζόν. Η ΑΕΚ ενισχύεται σημαντικά στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με φόντο και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Θα αποτελεί ολοκληρωτική καταστροφή για την ομάδα να κάνει εγκαίνια στην «Αγιά Σοφιά» χωρίς ευρωπαϊκό ματς στο πρόγραμμα. Ο Δικέφαλος θα προσπαθήσει να αντλήσει όσα πιο πολλά μπορεί από την ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα της Πολωνίας.