Για 13η μέρα οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν σε πολλές περιοχές, της Ουκρανίας, με το Σούμι να περνά πολύ δύσκολες ώρες, κι ενώ στα περίχωρα του Κιέβου συνεχίζονται σφοδρές μάχες.

Κύματα προσφύγων εγκαταλείπουν τα σπίτια τους την ώρα που ο Πούτιν βομβαρδίζει, αδιακρίτως, βάζοντας στο στόχαστρό του αμάχους και παιδιά.

Xθές έγινε στόχος σφοδρών βομβαρδισμών η πόλη Σούμι. Η εικόνα του τραυματισμένου από τα ρωσικά πυρά παιδιού σοκάρει.

Πηγή εικόνας: newswwc.com

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Σούμι, στη βορειοανατολική Ουκρανία, σκοτώθηκαν πάνω από δέκα άνθρωποι.

«Σε κάποιες τοποθεσίες στην Ουκρανία βομβαρδίστηκαν πολυκατοικίες», κατήγγειλε ο Ντμίτρο Ζιβίτσκι, επικεφαλής της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, με ανακοίνωση που μεταφόρτωσε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Ανάμεσα στους δέκα ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν βομβαρδίστηκαν σπίτια, ακόμα και στο κέντρο της Σούμι, ήταν παιδιά, συνέχισε. Σκοτώθηκαν επίσης τέσσερις ουκρανοί στρατιωτικοί σε αυτή που ο κ. Ζιβίτσκι αποκάλεσε «άνιση μάχη με τον ρωσικό στρατό».

Κατάπαυση του πυρός

Όλα αυτά, μόλις μερικές ώρες προτού ξεκινήσει η κατάπαυση του πυρός σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας, την οποία ανακοίνωσε η Ρωσία.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία ανακοινώνει κατάπαυση του πυρός από τις 10.00 (ώρα Μόσχας) της 8ης Μαρτίου» ώστε να φύγουν οι άμαχοι από το Κίεβο αλλά και από τις πόλεις Σούμι, Χάρκοβο, Τσερνίχιβ και Μαριούπολη, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.