Ένα φορτηγό πλοίο βυθίστηκε στα ανοικτά του ουκρανικού λιμανιού της Οδησσού μετά από έκρηξη, όπως μεταδίδει το Reuters.Το περιστατικό έρχεται λίγο μετά τη βύθιση ακόμα ενός εμπορικού πλοίου ιδιοκτησίας Μπαγκλαντές που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός μηχανικού.

Δύο μέλη του πληρώματος του εσθονικής ιδιοκτησίας φορτηγού πλοίου Helt βρίσκονταν σε σωσίβια λέμβο στη θάλασσα, δήλωσε ο Igor Ilves, διευθύνων σύμβουλος του διαχειριστή Vista Shipping Agency με έδρα το Ταλίν.

Τα άλλα τέσσερα μέλη του πληρώματος αγνοούνται, δήλωσε ο Ilves. Το Helt πιστεύεται ότι χτύπησε σε νάρκη

Ο Ilves δήλωσε: » Το πλοίο βυθίστηκε τελικά. Δύο από το πλήρωμα βρίσκονται σε μια σχεδία στο νερό και άλλοι τέσσερις αγνοούνται. Δεν γνωρίζω πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή.

Καταγγελίες του ουκρανικού στρατού ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί εμπορικά πλοία για ασπίδα

Το Helt ταξίδευε με σημαία Παναμά, όπως πολλά εμπορικά πλοία που επιθυμούν να αποφύγουν τους αυστηρούς ναυτιλιακούς κανονισμούς των χωρών τους.

Το περιστατικό έρχεται μετά την κατηγορία ότι ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας χρησιμοποίησε πολιτικά πλοία, συμπεριλαμβανομένου του Helt, ως ανθρώπινες ασπίδες κατά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο ουρκανικός στρατός δήλωσε ότι το ρωσικό ναυτικό ανάγκασε το Helt να εισέλθει σε μια επικίνδυνη ζώνη της Μαύρης Θάλασσας για να καλύψει την κίνηση των δικών του πολεμικών πλοίων.

Η Μαύρη Θάλασσα αποδεικνύεται παγίδα για τα εμπορικά πλοία

Η ανακοίνωση έρχεται μόλις μία ημέρα μετά το χτύπημα πυραύλου ή βόμβας σε φορτηγό πλοίο ιδιοκτησίας του Μπαγκλαντές στο λιμάνι της Όλβια στη Μαύρη Θάλασσα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα μέλος του πληρώματός του.

‘Το πλοίο δέχθηκε επίθεση και ένας μηχανικός σκοτώθηκε’, δήλωσε στο Reuters ο Pijush Dutta, εκτελεστικός διευθυντής της Bangladesh Shipping Corp. ‘Δεν ήταν σαφές αν επρόκειτο για βόμβα ή πύραυλο ή ποια πλευρά εξαπέλυσε την επίθεση. Τα άλλα 28 μέλη του πληρώματος είναι σώα και αβλαβή’, είπε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το υπό σημαία Μπαγκλαντές Banglar Samriddhi είχε κολλήσει στο λιμάνι της Όλβια από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου και χτυπήθηκε από πύραυλο το βράδυ της Τετάρτης, δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών του Μπαγκλαντές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από