Ο Άρης δεν έχει καθόλου εύκολο έργο την Κυριακή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και αυτές οι γελοιότητες που ακούγονται δεξιά και αριστερά το μόνο που καταφέρνουν είναι να προκαλούν αυτό που αναφέρει ο ορισμός τους. Ανάξιες πραγματικά να ασχοληθεί κανείς.

Πάμε στο προκείμενο. Ο Άρης είναι αυτός που ορίζει την τύχη του, σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του στα πλέι-οφ. Παρά τα εμπόδια που συνάντησε από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου, παρά τα λάθη που ο ίδιος έκανε, αν κερδίσει τον Ολυμπιακό την Κυριακή στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τότε δε χρειάζεται να ασχολείται με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής.

Η αλήθεια είναι ότι ο Άρης θα έπρεπε να είχε ήδη «καθαρίσει» την υπόθεση πλέι-οφ. Θα τα είχε καταφέρει, αν δεν έχανε βαθμούς από τα δικά του λάθη, την ποδοσφαιρική αφέλεια που επέδειξε, και αν δεν είχε κόντρα την τύχη.

Είναι αλήθεια, επίσης, πως την Κυριακή ο Άρης θα αντιμετωπίσει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την καλύτερη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, τον Ολυμπιακό, τον οποίον και πρέπει να κερδίσει για να είναι σίγουρος.

Τα παραπάνω, όμως, δεν αναιρούν σε καμία περίπτωση το ότι ο Άρης κατάφερε να κρατά στα χέρια του τις τύχες του ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής. Ο Άρης που ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς, με μια πραγματικά ακατανόητη απόφαση.

Παρεμπιπτόντως, ίσως τελικά να μη χρειάζεται κανένα αποτέλεσμα ο Άρης την Κυριακή, αν το CAS τού επιστρέψει τους βαθμούς. Γιατί στο «χορτάρι», εκεί όπου όλοι και καλά «κόπτονται» ότι πρέπει να κρίνονται οι διοργανώσεις, ο Άρης έχει ήδη συγκεντρώσει τους απαραίτητους βαθμούς και θα είχε, υπό κανονικές συνθήκες, εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή του στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Πάμε να πούμε και δυο λόγια σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό. Ο Μπούργος δεν κρατάει κανένα «μαγικό ραβδί» και δεν έκανε θαύματα μέσα σε λίγες μέρες. Ακόμα, τώρα κι αυτός, μέσα από τα παιχνίδια μαθαίνει την ομάδα του. Με κάποιες παρεμβάσεις, βέβαια, έδειξε ότι «διαβάζει» τα παιχνίδια, όπως για παράδειγμα η είσοδος του Μπεναλουάν, πάνω στον Μπαράλες, στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Η παρουσία του αργεντινού τεχνικού, όμως, έδωσε άλλον αέρα στον Άρη. Αποδείχθηκε ότι ήταν το «ηλεκτροσόκ» που χρειαζόταν στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, όσο άδικο και αν ήταν αυτό για τον πρώην προπονητή του Άρη, Άκη Μάντζιο.