Συναγερμός έχει σημάνει το πρωί της Παρασκευής τόσο στο Κίεβο, όσο και στη Λβιβ, στα δυτικά της Ουκρανίας. Χτύπημα με πυραύλους σημειώθηκε στο αεροδρόμιο της πόλης Ρίβνε, η οποία βρίσκεται βορειοανατολικά της Λβιβ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματίες από τη συγκεκριμένη επίθεση. Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες από τις μυστικές πληροφορίες των ΗΠΑ, φαίνεται ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θέλει σήμερα να καταλάβει το Κίεβο, την πρωτεύουσα της χώρας, και είναι πιθανό να προχωρήσουν και στη σύλληψη του Ουκρανού πρωθυπουργού, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Νεκροί 13 άνδρες της συνοριακής φρουράς της Ουκρανίας

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο Δημήτριος Δόχτσης, γενικός πρόξενος της Οδησσού.

«Είχαμε ευτυχώς ήσυχη νύχτα, δεν υπήρξαν πυραυλικές επιθέσεις. Η νήσος Οφιδούσσα, που είναι κοντά στις εκβολές του Δούναβη, κυριεύθηκε από τους Ρώσους, και 13 μέλη της συνοριακής φρουράς της Ουκρανίας είναι νεκροί. Το νησάκι αυτό είναι ένα στρατηγικό σημείο. Υπάρχουν πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν για έντονη δραστηριότητα ελικοπτέρων, στην Τιράσπολ και στη παραθαλάσσια πόλη του Βίκοβο», είπε ο κ. Δόχτσης.

«Η Ουκρανία από την πλευρά της Οδησσού έχει πρόσβαση στη θάλασσα. Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο ρωσικός στρατός πάει προς το Νικολάγιεφ», συνέχισε.

«Υπάρχει παρουσία στρατού στην Οδησσό, είναι υπό στρατιωτική διοίκηση, αλλά αυτό ισχύει για όλη την Ουκρανία για το κομμάτι των περιφερειών. Δεν νιώθουμε την αίσθηση της πολιορκίας, έγινε απαγόρευση κυκλοφορίας εχθές το βράδυ, υπήρχε γενικότερα μια περίεργη ησυχία για μια τόση πολύβουη πόλη. Όλοι μένουν στα σπίτια τους για να μείνουν ασφαλείς και αυτό συμβουλεύουμε και τους Έλληνες», περιέγραψε ο ίδιος.

Έλληνες αναχωρούν οδικώς από την Ουκρανία μέσω Μολδαβίας

«Υπάρχουν πολλοί Έλληνες που αναχώρησαν οδικώς από τα σύνορα με τη Μολδαβία. Αυτή τη στιγμή οι συνθήκες ασφαλείας δεν είναι τέτοιες που να επιτρέπουν να υπάρξει μια επιχείρηση. Δεν γίνονται διεθνείς πτήσεις. Υπάρχει σχεδιασμός με βάση τις συνθήκες ασφαλείας που θα υπάρχουν και αλλάζει από ώρα σε ώρα», είπε ο κ. Δόχτσης αναφορικά με τους Έλληνες της Ουκρανίας.

«Λίστα καταγραφής των Ελλήνων υπάρχει, το ελληνικό προξενείο δέχτηκε περίπου 400 τηλεφωνήματα και email. Το ΥΠΕΞ παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις, είμαστε συνέχεια δίπλα τους, δεν τους έχουμε αφήσει στιγμή μόνους τους», τόνισε ο ίδιος κλείνοντας.