Σήμερα το μεσημέρι ξεκινά το πρώτο λεωφορείο από το κέντρο της Αθήνας για την Ουκρανία ναυλωμένο από την Ουκρανική Κοινότητα.

Έξω από την Ουκρανική πρεσβεία στην Φιλοθέη σήμερα ο κόσμος είναι λιγότερος απ’ ότι εχθές όμως αρκετοί, Ουκρανοί πολίτες που μένουν στη χώρα μας προσήλθαν στην πρεσβεία, προκειμένου να ενημερωθούν για το τι συμβαίνει στα χωριά τους, στα μέρη που έχουν συγγενείς και φίλους.

Υπάρχουν ωστόσο και άνθρωποι που θέλουν να επιστρέψουν στην Ουκρανία, αν και μένουν 20 και 25 χρόνια στην Ελλάδα. Ζητούν να πάνε κοντά στους δικούς τους ανθρώπους στην Ουκρανία. Κάποιοι από αυτούς θέλουν να επιστρέψουν για να μπούνε στις λίστες των εθελοντών ώστε να καταταγούν στο στρατό και να πολεμήσουν. Είναι πολλοί αυτοί οι νέοι άνθρωποι σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ουκρανικής Κοινότητας.

Για το λόγο αυτό ναυλώνονται τουριστικά λεωφορεία από την κοινότητα καθώς ο μοναδικός τρόπος για να ταξιδέψει κανείς στην Ουκρανία είναι οδικώς.

Στη χώρα μας όμως υπάρχουν και δεκάδες τουρίστες που θέλουν να επιστρέψουν και βρίσκονται σε μεγάλη αγωνία καθώς δεν ξέρουν τι συμβαίνει δεν μπορούν να επικοινωνήσουν και θέλουν να γυρίσουν στις οικογένειες τους και απευθύνονται στην πρεσβεία προκειμένου να βρεθεί μια λύση και να ταξιδέψουν.