Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η υφήλιος τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία. Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν με τη Ρωσία να βρίσκεται με το δάχτυλο στην σκανδάλη.

Ενα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν θα μπορούσε να μην αγγίζει και το ποδόσφαιρο, με τον Ολεκσάντρ Ζιντσένκο να παίρνει θέση για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα του.

Ο μπακ της Μάντσεστερ Σίτι ξεκαθάρισε πως οι συμπατριώτες του δεν πρόκειται να παραχωρήσουν απολύτως τίποτα στη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Ολόκληρος ο πολιτισμένος κόσμος ανησυχεί για την κατάσταση στη χώρα μου. Εγώ δεν μπορώ να μείνω πίσω και να μην καταθέσω την άποψή μου. Σε αυτή τη φωτογραφία είναι η χώρα μου, αυτή που γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Η χώρα της οποίας τα χρώματα υπερασπίζομαι στη διεθνή αθλητική σκηνή. Η χώρα που προσπαθούμε να δοξάσουμε και να εξελίξουμε. Η χώρα της οποίας τα σύνορα πρέπει να παραμείνουν ανέπαφα. Η χώρα μου ανήκει στους Ουκρανούς και ουδείς θα μπορέσει ποτέ να την οικειοποιηθεί. Δεν θα παραχωρήσουμε τίποτα. Δόξα στην Ουκρανία» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Instagram.