Ένα αποτρόπαιο έγκλημα αναβιώνει στην Τουρκία με έναν 30χρονο άντρα ο οποίος κατηγορείται για επίθεση με μεγάλη ποσότητα με οξύ σε φίλη του ενώ εκείνη κοιμόταν.

Με την δικαιολογία ότι «απέρριψε τις ερωτικές προτάσεις του», ο Mehmet Yildiz, 30 ετών, φέρεται να επιτέθηκε στη Yasemin Uzuncelebi, 42 ετών, στις 5 Οκτωβρίου 2021, καθώς εκείνη κοιμόταν στο σπίτι της στην περιοχή Avcilar της Κωνσταντινούπολης, αφήνοντάς την να παλεύει για τη ζωή της σε ΜΕΘ.

Όπως αναφέρει η Daily Mail τουρκικό δικαστήριο άκουσε χθες 21/2 ότι ο Yildiz «είχε σχεδιάσει πριν από την επίθεση να κλείσει τις βαλβίδες νερού του σπιτιού και να αδειάσει το νερό από αντικείμενα όπως κανάτες και άλλα δοχεία», ώστε το θύμα του να μην μπορεί να ξεπλύνει το διάλυμα από το πρόσωπό της.

Πώς έκανε πράξη την φρικτή επίθεση

Ο φερόμενος δράστης μπήκε στο σπίτι της Uzuncelebi χρησιμοποιώντας ένα κλειδί που του είχε δώσει και έριξε πάνω στο θύμα του ένα παρασκεύασμα τοξικών υγρών καθώς εκείνη κοιμόταν γύρω στις 3 το πρωί.

Η Uzuncelebi, της οποίας το δέρμα είχε καεί και το κρανίο της ήταν σε φρικτή κατάσταση τελικά βγήκε από το σπίτι και πήρε βοήθεια από τους γείτονές της που την μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Το ζευγάρι ήταν φίλοι πριν από την επίθεση, αλλά η φιλία τους αντιμετώπιζε προβλήματα αφού η γυναίκα απέρριψε τις προτάσεις του Yildiz για να αναπτύξουν μια πιο στενή σχέση. Ο δικηγόρος της 42χρονης είπε ότι οι γιατροί περιέγραψαν τα τραύματα της πελάτισσάς του ως μερικά από τα χειρότερα που είχαν δει ποτέ και ότι, πέντε μήνες αργότερα, βρισκόταν ακόμη υπό μηχανική υποστήριξη.

«Απόπειρα φόνου με δόλο»

Η Γενική Εισαγγελία του Kucukcekmece κάλεσε το δικαστήριο να επιβάλει στον Yildiz ποινή κάθειρξης μεταξύ 13 και 20 ετών με την κατηγορία της «απόπειρας φόνου με δόλο» για την επίθεση.

Το δικαστήριο άκουσε ότι ο Yildiz συνελήφθη αργότερα για την επίθεση, αφού η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό αφού ανακάλυψε πλάνα κλειστού κυκλώματος από κάμερες στην περιοχή που τον δείχνουν να τρέπεται σε φυγή από την ιδιοκτησία.

Ο 30χρονος δράστης

Η κοπέλα πριν και μετά την επίθεση. Πηγή φωτο: dailymail.co.uk