Το DS 4 κέρδισε το βραβείο του ομορφότερου Αυτοκινήτο της Χρονιάς. Το γαλλικό μοντέλο διαθέτει μια ξεχωριστή σχεδίαση, με πολυτελή στοιχεία, και την κομψότητα που φροντίζουν να έχουν τα γαλλικά μοντέλα της φίρμας. Το συγκεκριμένο μεσαίο μοντέλο είναι εμπνευσμένο από το πρωτότυπο DS AERO SPORT LOUNGE.Ειδικότερα, στο νέο DS4 ξεχωρίζει η σπορ γραμμή, με πιο μυώδη χαρακτηριστικά,  αεροδυναμικό.  Όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι σχεδιασμού της φίρμας, «Το βραβείο για το πιο Όμορφο Αυτοκίνητο της Χρονιάς, είναι στην πραγματικότητα μια ανταμοιβή για τις γυναίκες και τους άνδρες που διαμόρφωσαν το DS 4, εκτός της ομάδας του DS DESIGN STUDIO PARIS.»

Η επιβλητική του παρουσία συμπληρώνεται από τις απλόχερες διαστάσεις του, με μήκος 4,40 μέτρα, πλάτος 1,83 μέτρα και ύψος 1,47 μέτρα, και τους μεγάλους τροχούς συνολικής διαμέτρου 720 χιλιοστών (με ζάντες ελαφρού κράματος έως 20 ιντσών και τις 19 ίντσες ).

Στο νέο μοντέλο, και μεταξύ των εκδόσεων, ξεχωρίζει η plug-in υβριδική τεχνολογία με 225 ίππους και αυτονομία έως 55 χιλιόμετρα σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Επίσης, θα υπάρχουν  τρεις βενζινοκίνητες επιλογές, PureTech 130 Automatic, PureTech 180 Automatic και PureTech 225 Automatic και μια πετρελαιοκίνητη BlueHDi 130 Automatic Diesel, με κατανάλωση από 4,8 λίτρα/100 χλμ. για το πετρελαιοκίνητο, 5,9 λίτρα/100 χλμ. για το βενζινοκίνητο.