Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασε, το πρωί της Πέμπτης, ο 23χρονος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του 19χρονου αδικοχαμένου Άλκη που έπεσε νεκρός από χτυπήματα σε όλο του το σώμα και μαχαιριές στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Με χειροπέδες στα χέρια, σκούφο, μάσκα για τον κοροναϊό και το κεφάλι σκυμμένο, ο 23χρονος έφτασε στα δικαστήρια λίγο μετά τις 09:30. Ο κατηγορούμενος για το στυγερό έγκλημα κράτησε το στόμα του κλειστό, με τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο να τον αποδοκιμάζουν.

Ο 23χρονος, ο οποίος είναι σεσημασμένος οπαδός, είχε προσαχθεί το απόγευμα της Τρίτης στη ΓΑΔΘ και συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης. Τον αναγνώρισε φίλος του θύματος, που επίσης χτυπήθηκε από τους χούλιγκαν, ενώ εντοπίζεται σε κάμερες όπου βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες της επίθεσης παράτησαν το αυτοκίνητο τρομαγμένοι, ακανόνιστα, χωρίς καν να βάλουν χειρόφρενο.

Δείτε βίντεο

Τα στοιχεία του φερόμενου δράστη

Ως ένας από τους πιο σκληρούς χούλιγκανς της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας χαρακτηρίζεται ο 23χρονος Αλβανός. Μάλιστα, φέρεται να ανήκει σε σκληροπυρηνικό σύνδεσμο, ενώ είναι ιδιοκτήτης ενός εκ των αυτοκινήτων των δραστών.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ThessToday.gr, τα στοιχεία για την δράση του αποδεικνύουν τους κύκλους στους οποίους ήταν μπλεγμένος. Ο νεαρός Αλβανός είχε συλληφθεί και πάλι το 2019 για οπαδικ;h βία, κατηγορούμενος για συμπλοκή και μαχαιρώματα με οπαδούς άλλης ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση εκκρεμεί η διεξαγωγή της δίκης στην οποία έχει παραπεμφθεί.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί κοντά στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης, στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Επίσης, είχε πάρει μέρος και στα θλιβερά επεισόδια του Βόλου στον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ το 2017, ενώ μάλιστα, είχε καταγραφεί από τους φωτορεπόρτερ να κρατά μαχαίρι και να επιτίθεται, χωρίς ωστόσο να συλληφθεί.