Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγείται σήμερα ο 23χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, που συνελήφθη για εμπλοκή στη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου Άλκη, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες έχοντας υιοθετήσει μια σκληρή στάση και κρατάει το στόμα του κλειστό την ώρα που τα στοιχεία για το οπαδικό του παρελθόν είναι εναντίον του.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, συμπλοκή με επακόλουθο τον θάνατο, όπως επίσης για παραβάσεις των Νόμων περί Όπλων και Αθλητισμού.

Ο ίδιος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε «πρωταγωνιστήσει» και τον Μάρτιο του 2019 σε επεισόδιο οπαδικής βίας, κοντά στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονία του 19χρονου.

Είχε σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης και η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, όπου εκκρεμεί μέχρι στιγμής.

Ψάχνουν τους συνεργούς του

Τα υπόλοιπα άτομα της στυγερής δολοφονίας του 19χρονου Άλκη εκτός του 23χρονου φερόμενου δράστη αναζητά η αστυνομία η οποία συνεχίζει τις έρευνές της μέσα από μαρτυρίες και κάμερες από τον τόπο του εγκλήματος.

Την ίδια ώρα το σημείο στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος έχει γεμίσει από λουλούδια, φανέλες, κασκόλ, σημειώματα και κεριά από απλούς πολίτες, φιλάθλους και διαφορετικών ομάδων που έσπευσαν στο σημείο να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Άλκη. Μεταξύ των αντικειμένων είναι και μια φανέλα με το όνομα και την ηλικία του Άλκη που άφησαν οι παίχτες της ομάδας »ΑΡΗΣ».

Το «βαρύ» παρελθόν του 23χρονου

Ο 23χρονος που συνελήφθη και φέρεται ως ο δολοφόνος του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη φαίνεται πως είναι παλιός γνώριμος των αστυνομικών Αρχών.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος συλληφθείς που φέρεται να αφαίρεσε με δρεπάνι τη ζωή του 19χρονου Άλκη, στη Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, για οπαδικούς λόγους, στο παρελθόν είχε μαχαιρώσει και άλλον άνθρωπο για τον ίδιο λόγο.

O ίδιος έχει «πλούσια» συμμετοχή σε επεισόδια σε γήπεδα, με την αστυνομία να εξετάζει την παρουσία του και σε αυτά του 2017 στον Βόλο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Σύμφωνα με το MEGA, τότε, είχε βρεθεί επάνω στην πεζογέφυρα του Πανθεσσαλικού Σταδίου, όπου έδινε μάχη σώμα με σώμα με οπαδούς της Ενωσης, κρατώντας μάλιστα και τότε κάποιο αιχμηρό αντικείμενο που μοιάζει με μαχαίρι.

Επίσης, τον Μάρτιο του 2019 φέρεται να είχε στήσει μία ακόμη ενέδρα θανάτου με άλλους τρεις συνεργούς του σχεδόν στο ίδιο σημείο στη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιώντας και πάλι αιχμηρό αντικείμενο και είχε επιτεθεί σε δύο νέα παιδιά με την ίδια ακριβώς μέθοδο του «Τι ομάδα είστε», ακολουθώντας ο ξυλοδαρμός και το μαχαίρωμα στο μηρό.

Ο 23χρονος, το 2019, είχε συλληφθεί για την επίθεση αυτή, όταν οι Αρχές κατάφεραν να έρθουν στα ίχνη του, από στοιχεία και μαρτυρίες. Τότε αφέθηκε ελεύθερος, με τη δίκη εις βάρος του να εκκρεμεί μέχρι σήμερα.

Τα στοιχεία που «έδεσαν» την υπόθεση

Σε ό,τι αφορά στη δολοφονική επίθεση προς τον Αλκη, δύο είναι τα στοιχεία που «δένουν» τον 23χρονο.

Το πρώτο είναι η μαρτυρία που τον αναγνώρισε ως το άτομο που επιτέθηκε στον 19χρονο κρατώντας στο χέρι του το μαχαίρι με την κυρτή λεπίδα. Το δεύτερο στοιχείο είναι το αυτοκίνητό του, που έχει καταγραφεί από κάμερα κλειστού κυκλώματος στο σημείο.

Σε βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας φαίνεται η στιγμή που οι δράστες χτυπούν με μανία τα θύματά τους, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου.

Στη συνέχεια, οι δράστες αποχωρούν από το σημείο, επιβιβάζονται στα δύο αυτοκίνητα που τους περίμεναν να ολοκληρώσουν το αποτρόπαιο έργο τους και τρέπονται σε φυγή.