Επίθεση στο ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατηγορώντας τη Χαριλάου Τρικούπη για ίσες αποστάσεις που την οδηγούν σε ταύτιση με την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Καθαρές κουβέντες

«Κάνει λάθος το ΠΑΣΟΚ. Προφανώς, έχει αποφασίσει τις προτεραιότητες και τη στρατηγική του και είναι δικαίωμά του. Έχει στρίψει το τιμόνι αριστερά, γιατί αυτό θεωρεί ότι πρέπει να κάνει για να καταλάβει ένα χώρο, που θεωρεί ότι είναι προνομιακός γι’ αυτό» είπε ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον Alpha και πρόσθεσε:

«Όμως, αυτό είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που συνέβη χθες στη Βουλή. Τα πράγματα εδώ είναι συγκεκριμένα και δεν μπορείς να κρατάς ίσες αποστάσεις από αυτούς που προσπαθούν να ευτελίσουν τους θεσμούς, από τον Πολακισμό που ταυτίζεται με την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ από τη μια πλευρά και με τους κανόνες της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου από την άλλη. Καθαρές κουβέντες».

«Δεν ήταν μια διαφορά μεταξύ κομμάτων» συνέχισε ο κ. Οικονόμου λέγοντας ότι «είχαμε αυτή τη νοοτροπία, αυτά που είδαμε, απέναντι στους κανόνες λειτουργίας της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου. Δεν μπορείς, λοιπόν, απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές που ευτελίζουν τους θεσμούς, απέναντι στη μεταφορά μιας λογικής “καταλήψεων” στο βήμα της Βουλής από τη μία πλευρά και τους κανόνες λειτουργίας της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου από την άλλη, να κρατάς ίσες αποστάσεις».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι επιλέγει μια «ακραία πόλωση» και επιχειρεί έναν «τεράστιο διχασμό», «υπονομεύοντας τους θεσμούς» με μια «εξαχρειωμένη αντιπολίτευση» που «πλέον έρχεται αντιμέτωπη και με βασικούς κανόνες λειτουργίας της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου».

Παραπάνω ευαισθησία

Στο πλαίσιο αυτό άφησε αιχμές κατά του ΚΙΝΑΛ και προσωπικά του Νίκου Ανδρουλάκη λέγοντας ότι «όσοι, λοιπόν, έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί η Δημοκρατία και το Κοινοβούλιο, όσοι θα έπρεπε να έχουν και μια παραπάνω ευαισθησία, εξαιτίας και της θητείας και των παραστάσεων που έχουν και στο Ευρωκοινοβούλιο, σε αυτό το συγκεκριμένο περιστατικό, δεν νοείται να κρατούν ίσες αποστάσεις.

»Γιατί οι ίσες αποστάσεις στη συγκεκριμένη λογική, συνιστούν απόλυτη ταύτιση, με συμπεριφορές και τέτοιες νοοτροπίες. Είναι δικαίωμα του κάθε χώρου να κάνει την κριτική, να επιλέγει τα ακροατήρια στα οποία θα απευθυνθεί, να κάνει αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση. Γιατί Αντιπολίτευση δεν είναι μόνο η Αξιωματική Αντιπολίτευση, είναι και η Ελάσσων Αντιπολίτευση».

Διαβάστε επίσης – Τασούλας: Ο Παύλος Πολάκης παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Διαβάστε επίσης – «Η Βουλή δεν θα γίνει κόλαση»: Σύγκρουση Ραγκούση – Τασούλα για τον Πολάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει σκηνικό ακραίας πόλωσης

Αναφερόμενος στο χτεσινό επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη, ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι «δεν αφαίρεσε κανείς τον λόγο από τον κ. Πολάκη, μιλούσε πάνω από δέκα λεπτά. Έχουμε μια σαφή επιλογή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να οδηγήσει τα πράγματα σε ένα σκηνικό ακραίας πόλωσης. Εμείς αυτό το σκηνικό δεν θα το παρακολουθήσουμε για δύο λόγους:

»Πρώτον, δεν είμαστε ίδιοι και δεν θα γίνουμε όμοιοι. Και, δεύτερον, διότι σε αντίθεση με την Αξιωματική Αντιπολίτευση, η Κυβέρνηση έχει πολλή δουλειά να κάνει. Είναι προσηλωμένη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών και, επίσης, έχει πολύ μεγάλη θετική ατζέντα να αναδείξει.

»Είναι αντιδημοκρατική συμπεριφορά η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη στο πλαίσιο ερευνών της να κάνει αυτά που νομίζει ότι πρέπει να κάνει, προκειμένου να φτάσει στα συμπεράσματά της; Έχουμε φτάσει, δηλαδή, σε ένα άκρο το οποίο είναι πέραν κάθε ορίου; Είναι ή δεν είναι η Δικαιοσύνη βασικός πυλώνας της δημοκρατικής λειτουργίας ενός τόπου; Θεωρεί ο κ. Τσίπρας και η Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι ο Άρειος Πάγος καθοδηγείται, χειραγωγείται, ποδηγετείται από την Κυβέρνηση; Έχει πάρει πολιτική εντολή από την Κυβέρνηση ο Άρειος Πάγος για να κάνει τη δουλειά που κάνει στις συγκεκριμένες υποθέσεις και σε μια σειρά άλλων υποθέσεων;

»Σε κάθε Δημοκρατία, ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει. Στη Δημοκρατία, όμως, λειτουργούμε με βάση κάποιους συγκεκριμένους κανόνες και όλες οι διακριτές εξουσίες έχουν τα όρια μέσα στα οποία κινούνται, αποφασίζουν και δρουν. Η Δικαιοσύνη, λοιπόν, στη διαχείριση των συγκεκριμένων υποθέσεων αποφάνθηκε με ένα συγκεκριμένο τρόπο, μετά από ενδελεχή έρευνα πέντε ετών. Τώρα ερευνά κάποιες άλλες υποθέσεις και, προφανώς, σύντομα θα καταλήξει και στα συμπεράσματα που μπορεί να είναι θετικά ή αρνητικά για τον καθένα που κατηγορείται και εξετάζεται ή οτιδήποτε. Άλλο αυτό και άλλο κάποιοι -για να κρύψουν τη πολιτική τους γύμνια και να δημιουργήσουν συνειρμούς, για να οδηγήσουν τον κόσμο στα κάγκελα να βγαίνουν και να λένε ότι είναι αντιδημοκρατικό η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

»Το βασικό και το ουσιαστικό είναι ότι επιβεβαιώθηκε και χθες και θα επιβεβαιώνεται συνεχώς το επόμενο διάστημα αυτό που αναδείξαμε στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή. Υπάρχει ένα βαθύ ρήγμα στο πολιτικό φάσμα στον τόπο μας και δυστυχώς βαθαίνει ακόμη περισσότερο με την επιλογή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ακολουθήσει τον δρόμο της πόλωσης.

»Όσα έγιναν χθες στο Κοινοβούλιο ήταν μια προσχεδιασμένη -κατά την άποψη μου- τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, με εκφραστή τον κ. Πολάκη, ο οποίος μας  έχει συνηθίσει στο  να πρωτοστατεί σε αυτού του είδους τα πράγματα. Αυτό τον επικίνδυνο δρόμο της πόλωσης εμείς δεν θα τον ακολουθήσουμε. Η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου, είναι ευρωπαϊκή Δημοκρατία. Η ελευθερία της έκφρασης προστατεύεται από το Σύνταγμα, από τους νόμους».