Μετά το τελεσίγραφο που έστειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς αναφέροντας πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί με πρώτη και δεύτερη δόση έως 31 Μαρτίου θα δουν την πόρτα της εξόδου από το ΕΣΥ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ παίρνει θέση, δίνοντας στοιχεία με αριθμούς σε ότι αφορά στους υγειονομικούς.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, 10.000 άτομα που δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση θα δουν την πόρτα της εξόδου και αυτό θα οδηγήσει στην κατάρρευση του συστήματος υγείας.

«Σε μία ημέρα που είχαμε 119 νεκρούς θα περίμενε κανείς ο υπουργός Υγείας να ανακοινώσει την ενίσχυση του ΕΣΥ και όχι απολύσεις. Εάν μαζί με τους εμβολιασμούς είχε ενισχυθεί το ΕΣΥ θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα στην πανδημία. Αποδείχτηκε ότι η υποχρεωτικότητα ήταν αδιέξοδο λάθος της κυβέρνησης, που έχει καταλήξει να είναι ένα καπρίτσιο».

Ο κ. Γιαννάκος τόνισε πως η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα σε όλο το δημόσιο και εν τέλει εφαρμόστηκε μόνο στο υγειονομικό προσωπικό.

Νοσούν 3.000 υγειονομικοί πλήρως εμβολιασμένοι

«Πολλοί συνάδελφοι εργάζονται ενώ νοσούν και 3.000 πλήρως εμβολιασμένοι απουσιάζουν επειδή νοσούν. Ως εκ τούτου θεωρούμε λάθος 4.700 συνάδελφοι σε σύνολο 85.000 να βρίσκονται σε αναστολή, ενώ το προσωπικό είναι γονατισμένο».

«Ο εμβολιασμός δεν είναι κοροϊδία, σώζει ζωές και πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε. Ο υπουργός Υγείας είπε ότι από 1η Απριλίου όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, ο εμβολιασμός θα είναι τυπικό προσόν για τη δουλειά τους στο ΕΣΥ. Άφησε ανοιχτό πως όσοι δεν κάνουν την αναμνηστική δόση κι αυτοί θα βρεθούν εκτός ΕΣΥ».

«Εμείς πληρώνουμε βαρύ το τίμημα του κοροναϊού. Καλέσαμε και καλούμε τους συναδέλφους να εμβολιαστούν. Εάν φύγουν 10.000 άτομα που δεν κάνουν την αναμνηστική δόση και 5.000 που βρίσκονται σε αναστολή, τι θα γίνει το σύστημα υγείας από την 1η Απριλίου;».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από