Μπροστά στην ανακρίτρια θα βρεθεί σήμερα η 24χρονη Γεωργία Μπίκα για να δώσει περισσότερα στοιχεία για τον βιασμό στη Θεσσαλονίκη, ενώ αυτή θα είναι η τέταρτη κατά σειρά κατάθεσή της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κοπέλα θα καταθέσει παρουσία ψυχολόγου αφού θεωρείται ότι χρειάζεται να είναι παρόντας ένας ειδικός μετά τα όσα έχει περάσει η 24χρονη και την πίεση που έχει δεχθεί.

Πάντως, η Γεωργία είναι αποφασισμένη να αποκαλυφθεί τι έχει συμβεί. Άλλωστε, οι χρήστες των social media – και όχι μόνο – την αποθεώνουν για το θάρρος της να βγει και να αποκαλύψει τι συνέβη, ανοιχτά, χωρίς να κρύβεται.

Η ίδια, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ότι παραμένει σε κατάσταση σοκ και παλεύει με τη βοήθεια ψυχολόγου να βρει τη δύναμη για να δικαιωθεί τόσο η ίδια όσο και όλες οι γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί. «Είμαι σε μία κατάσταση που προσπαθώ ακόμα να βρω τα πατήματά μου, να δυναμώσω, ώστε να αποδείξω την όλη αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα της Γεωργίας σε άλλα θύματα

Η Γεωργία έστειλε μήνυμα σε όλες τις γυναίκες που έχουν περάσει τέτοιες καταστάσεις να είναι δυνατές και να μη φοβούνται.

«Παλεύω όχι μόνο για μένα, αλλά για όλες τις γυναίκες. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο για την στήριξη. Πρέπει όλες οι γυναίκες που έχουν περάσει τέτοιες καταστάσεις να είναι δυνατές, να μη φοβούνται, δεν πρέπει ένα θύμα να φοβάται. Το θύμα είναι θύμα. Δεν γίνεται ένα θύμα να σκέφτεται μη μου κάνουν κακό. Αν δεν μιλούσα θα ήμουν όλη μου τη ζωή έτσι».

Ποιοι άλλοι θα καταθέσουν

Στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης θα καταθέσουν σήμερα η 24χρονη Γεωργία, η 17χρονη φίλη της που τη συνόδευσε στο πάρτι, ο εργοδότης της Γεωργίας αλλά και ένα ακόμα πρόσωπο που κλήθηκε από τις Αρχές. Πρόκειται για ένα φίλος του εργοδότη με τον οποίο πήγαν μαζί στο ξενοδοχείο όταν τους τηλεφώνησε η Γεωργία, το πρωί ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Η 17χρονη φίλη της ξεκίνησε μαζί με τη Γεωργία το βράδυ της παραμονής για το ξενοδοχείο αλλά η ανήλικη έφυγε τελικά μετά από λίγο με μια άλλη κοπέλα που συνάντησαν στην προεδρική σουίτα.

Ο εργοδότης της 24χρονης που θα καταθέσει και αυτός σήμερα, ήταν ο άνθρωπος στο οποίο τηλεφώνησε η 24χρονη όταν ξύπνησε στη σουίτα και στον οποίο είπε ότι νιώθει πως «κάτι κακό έχει συμβεί». Στο ξενοδοχείο πήγε με ένα φίλο του για να βρουν την Γεωργία και αυτός ο φίλος του θα είναι ο τέταρτος που θα καταθέσει.

Όπως αναφέρει ο εργοδότης και ο φίλος του όταν πήγαν στο ξενοδοχείο και βρήκαν την 24χρονη ήταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση και εμφανισιακά φαινόταν εξουθενωμένη. Αυτοί οι δυο μάλιστα βοήθησαν την Γεωργία να εντοπίσει που είχε παρκάρει το αυτοκίνητο της καθώς εκείνη δεν το θυμόταν.

Ο εργοδότης αναμένεται να καταθέσει και για όσα προηγήθηκαν πριν η κοπέλα πάει στο πάρτι. Η 24χρονη έκανε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο σπίτι του και στη συνέχεια πήγε στο ξενοδοχείο στο πάρτι.

Το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA

Η πιθανότητα διώξεων για κακούργημα

Πρέπει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που τα εγκληματολογικά εργαστήρια εντοπίσουν γενετικό υλικό (DNA) από περισσότερα του ενός άτομα στα ρούχα της κοπέλας, καταρρίπτεται αμέσως ο βασικός ισχυρισμός των υπόπτων, ότι δηλαδή με την κοπέλα είχε ερωτική επαφή μόνο ο ένας από αυτούς και μάλιστα η συνεύρεση ήταν συναινετική.

Σε αυτή την περίπτωση, η έρευνα θα στραφεί προς την κατεύθυνση του ομαδικού βιασμού, ο οποίος είναι κακούργημα που τιμωρείται ακόμη και με ισόβια.

H πρώτη δημόσια δήλωση του 27χρονου κατηγορούμενου

Την πρώτη δημόσια δήλωσή του έκανε ο 27χρονος κατηγορούμενος, Βασίλης Λεβέντης για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Είκοσι ημέρες μετά τις καταγγελίες για βιασμό, ο νεαρός που συνελήφθη από την Αστυνομία απέστειλε δήλωση στον ΑΝΤ1, την οποία ο σταθμός πρόβαλε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Μέσω της δήλωσής του, ο 27χρονος ζητά να έχει «ίση αντιμετώπιση» με την 24χρονη που προχώρησε στην καταγγελία, καθώς όπως υποστηρίζει «το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον».

Ο ίδιος σημειώνει ότι «στη δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία ,που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια», ενώ σε άλλο σημείο της δήλωσης, αναφέρει ότι δεν υπήρξε βιασμός και ότι η μεταξύ τους σωματική επαφή έγινε με «την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεση της».\

Ποιοι εμπλέκονται στην υπόθεση

Με βάση όσα προκύπτουν από τις καταθέσεις, πέντε είναι αυτοί που εμπλέκονται στην υπόθεση του βιασμού της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον 27χρονο Βασίλη Λεβέντη που συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με όρους και τον αδελφό του, Ευαγόρα. Τα δύο αδέλφια είναι μέλη της ευρύτερης επιχειρηματικής οικογένειας Κυπρίων Δαυίδ-Λεβέντη.

Εμπλεκόμενος στην υπόθεση είναι, επίσης, ο Κώστας Περογιαννάκης, γιος εφοπλιστή από τον Πειραιά.

Από τις καταθέσεις των αδερφών Λεβέντη, εμπλέκεται και ο Βασίλης Τραφάλης, φίλος τους. Ο Βασίλης Λεβέντης στην κατάθεσή του έχει αναφερθεί και στον Μάνο Παπαδόπουλο.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Εκτός των ατόμων που ήμασταν μαζί και ανέφερα παραπάνω, θα ερχόταν και ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Εμμανουήλ με τον οποίο είχαμε ήδη έρθει σε επαφή, καθώς είναι φίλος μας από το καφέ –μπαρ με την επωνυμία «Αχίλλειον» στο οποίο είναι συνιδιοκτήτης, προκειμένου να έρθει να μας βρει στο ξενοδοχείο μετά την αλλαγή του χρόνου».

Στην κατάθεση του Μάνου Παπαδόπουλου, ο Κωνσταντίνος Περογιαννάκης φέρεται ως διοργανωτής του πάρτι στην προεδρική σουίτα. Ωστόσο, ο ίδιος υποστήριξε πως, αν και ήταν στο όνομά του η κράτηση, την πλήρωσε μαζί με τους φίλους του.