Εντυπωσιακός για ακόμη μια φορά ο Στέφανος!

Ο Τσιτσιπάς «πάτησε» τον αξιόμαχο Σεμπαστιάν Μπάες (7-6(1), 6-7(5), 6-3, 6-4) σε μια… μάχη, που διήρκησε 3 ώρες και 22 λεπτά και εξασφάλισε την παρουσία του στον τρίτο γύρο του Australian Open.

Μπορεί το αποτέλεσμα να δικαιώνει τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, καθώς ήταν πολύ καλύτερος, όμως αυτό δεν σημαίνει πως ο Αργεντινός Νο.88 στην παγκόσμια κατάταξη «λύγισε» εύκολα. Αντιθέτως, έβαλε πολύ δύσκολα στον Στεφ.

Ωστόσο, όταν ο 23χρονος ανέβασε στροφές ο Μπάες δεν μπόρεσε να ακολουθήσει και υποκλίθηκε στο τρομερό τένις του Στέφανου.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε ιδανικά στην αναμέτρηση με love service game, ενώ στο σερβίς του αντιπάλου του ήταν στο 0-40, αλλά έχασε και τις τρεις ευκαιρίες για μπρέικ.

Ο Έλληνας τενίστας πήρε και πάλι προβάδισμα, ενώ στη συνέχεια «σπατάλησε» κι άλλα τέσσερα μπρέικ πόιντ, με αποτέλεσμα ο Αργεντινός να φτάσει ξανά στην ισοφάριση (2-2).

Αφού στη συνέχεια αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους, ο Μπάες έκανε το πρώτο μπρέικ (5-4), όμως ο 23χρονος απάντησε με μπρέικ και το γκέιμ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου επικράτησε εύκολα ο Στεφ (7-1).

Στο δεύτερο σετ ο Αργεντινός πήρε την εκδίκηση του. Αφού κανείς δεν κατάφερε να σπάσει το σερβίς του άλλου, το τάι μπρέικ ήταν ξανά μονόδρομος. Όμως αυτή τη φορά και παρότι ο Στέφανος προηγήθηκε με 3-0, ο 21χρονος έκανε την ανατροπή και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς ήταν κυρίαρχος και αφού πήρε εύκολα το πρώτο γκέιμ, στη συνέχεια έκανε μπρέικ και κράτησε ξανά το σερβίς του για το 3-0. Με υπέροχο φόρχαντ έκανε ένα ακόμη μπρέικ για το 4-0 και αφού με άσο έφτασε στο 5-0, ο Μπάες χρειάστηκε να σώσει δύο σετ πόιντ για να μειώσει σε 5-1. Ο Αργεντινός έκανε μπρέικ και κράτησε το δερβίς του για το 5-3, όμως μετά ο Τσιτσιπάς έκλεισε το σετ (6-3), παίρνοντας προβάδισμα (2-1).

Στο τέταρτο σετ ο Μπάες πέρασε μπροστά, ενώ ο Στεφ κράτησε εύκολα το σερβίς του και μετά από τρεις ευκαιρίες έκανε το μπρέικ. Με έναν άσο και ένα λάθος του αντιπάλου ήρθε το 3-1, ενώ με επιστροφή στο φιλέ του κορυφαίου Έλληνα τενίστα, ο Αργεντινός μείωσε σε 3-2. Ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του και έφτασε στη συνέχεια στο 5-3, με τον Μπάες να μένει έυκολα στο ματς με love service game και τον Τσιτσιπά στη συνέχεια να σερβίρει και να «καθαρίζει» τη νίκη.